ACTUALITATE 29 aprilie 2014

Caii lăsați de izbeliște pe străzi îi sperie pe localnici la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 163 vizualizări

Cai pe strada Sfantu Gheorghe 28 aprilie 2014 - 2

Mai mulți cetățeni din zona Simeria ne-au semnalat faptul că în fața caselor apar zilnic cai sau porci, care nu doar că fac mizerie, dar câteodată creează și probleme. Așa s-a întâmplat și luni pe strada Salcâmilor, unde au apărut doi cai nesupravegheați, de care trecătorilor le-a fost frică. Unul dintre localnici a sunat la Poliția Locală pentru a cere ajutor. După jumătate de oră au apărut şi echipajele care au avut o soluție originală de a rezolva problema: au fugărit caii aruncând cu pietre spre ei.

„Oamenilor le este teamă să treacă, caii sunt totuși animale mari. Nu e normal să îi avem pe stradă. Pot zgâria mașini, pot răni oamenii, și pe lângă asta fac murdărie în faţa porții. Am solicitat ajutor de la Poliția Locală, însă văd că situația a fost rezolvată doar pe moment” – ne-a spus un locatar.

Un altul spune că fiicei lui îi este teamă să meargă pe stradă dacă vede caii, care câteodată pornesc spre ea, și cu toate că nu au rănit-o, nu i se pare normal ca animalele să hoinărească nestingherite pe la case. În ceea ce privește modul de rezolvare a problemei, șeful Poliției Locale, Hadnagy István, spune că vor strânge acești cai, dar au nevoie de o autospecială pentru transportul animalelor. „Am mai avut această problemă, într-o vreme am adunat mai mulți cai din acea zonă și i-am dus la abator. Se pare însă că fenomenul a luat din nou amploare, și le spun celor afectați că vom rezolva problema. De altfel, proprietarii acestor cai au un spațiu amenajat pentru pășunat pe strada Borviz, într-o vreme chiar au respectat regula de a duce animalele acolo și nu în oraș. Sper că în scurt timp vom avea mijloacele necesare pentru a acționa și a elimina această problemă” – ne-a declarat Hadnagy István.

Începând cu această lună Primăria a interzis circulația căruțelor pe străzile din Sfântu Gheorghe, câteva au fost chiar confiscate, însă în apropiere de Őrkő nimic nu pare să se fi schimbat, iar localnicii se confruntă zilnic cu situații în care ba caii și porcii se plimbă pe la case, ba căruțele circulă la fel ca și până acum, fără a respecta regulile de circulație, reprezentând zilnic pericol de accidente.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.