ACTUALITATE 21 iulie 2013

Bronz pentru clusterul „Green Energy”

de Székely Emőke | 151 vizualizări

Clusterul Inovativ al Biomasei „Green Energy” a fost evaluat de organizația internațională ESCA (Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor - European Secretariat for Cluster Analysis) și a obținut calificativul „bronz” conform Inițiativei Europene pentru Excelenţa Clusterelor (ECEI). Nivelul cel mai avansat, calificativul „aur” este deținut de un număr de 16 clustere din Uniunea Europeană.

Direcția Întreprinderi și Industrie al Comisiei Europene, prin Inițiativa Europeană pentru Excelența Clusterelor (ECEI) a dezvoltat instrumente și metode, prin care pot fi îmbunătățite capacitățile și competențele necesare managementului de clustere.

A fost elaborat un sistem unitar al indicatorilor de calitate privind managementul clusterelor și un instrument de benchmarking de nivel european în vederea unei evaluări profesioniste.

Acesta reprezintă drumul către ”un cluster de excelență”,  asumat de acele clustere care într-adevăr au o strategie pe termen lung si doresc să se dezvolte în continuu.

În afară de Clusterul Inovativ al Biomasei „Green Energy”, alte 4 entități din România au obținut calificativul „bronz”, un titlu de excelență recunoscut la nivel european.

„Dincolo de onoarea pe care acest titlu ne oferă este faptul că la nivel internațional Clusterul Inovativ al Biomasei „Green Energy” a devenit mai vizibil, putând astfel să participe în consorții internaționale care contribuie la dezvoltarea relațiilor, transferului de cunoștințe de calitate și preluarea bunelor practici. Cu siguranță calificativul „bronz” va avea efect pozitiv și asupra creșterii clusterului. În prezent Clusterul are ca membri pe lângă firmele din domeniul energiilor regenerabile, administrații publice locale, universități și instituții catalizatoare” – se arată într-un comunicat emis de conducerea clusterului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.