ACTUALITATE 21 august 2011

Blocul Sing-Sing, evacuat în următoarea lună?

de Monica Vrânceanu | 111 vizualizări

În această perioadă are loc o serie de anchete la blocul din cartierul Ciucului

Inspectorii Direcției de Asistență Comunitară (DAC), în colaborare cu reprezentanții Primăriei Sfântu-Gheorghe, derulează în această perioadă o serie de anchete la Blocul social Sing-Sing din cartierul Ciucului. Reprezentanții Primăriei Sfântu-Gheorghe susțin că anchetele, care au fost inițiate pe 8 august, se vor încheia în data de 28 august, urmând ca pe baza acestora să se întocmească un raport final cu privire la destinul celor ce locuiesc aici.

”Este adevărat că anchetele au fost demarate, acestea fiind realizate de către oameni cu experiență în studiile sociale. După finalizarea anchetelor se vor face rapoarte care vor fi apoi prezentate în Comisia socială a Consiliului Local (CL), urmând apoi a se decide care va fi soarta fiecărei familii care în prezent ocupă o cameră la Sing-Sing”, a declarat primarul Antal Arpad, menționând că ar dori ca întreaga situație din blocul social să fie clarificată în această toamnă.

Potrivit primarului, cei care vor dovedi că doresc să muncească și să-și câștige un loc decent în societate vor primi câte un apartament în noul bloc de pe strada Mikes Kelemen, bloc aflat în reabilitare pe baza unui proiect al municipalității. Antal Arpad a mai spus că autoritățile locale nu mai sunt dispuse să tolereze comportamentele de nesupunere la cele mai elementare reguli, arătând că cei care nu vor înțelege că trebuie să facă și ei ceva pentru un trai decent nu vor avea decât să se descurce cum vor ști. Primarul a mai arătat că cei care sunt cunoscuţi ca fiind generatori de probleme și scandaluri, neavând locuri de muncă şi trăind doar din ajutoare sociale, nu vor mai fi susţinuţi de către municipalitate pentru o nouă locuinţă. În blocul social din cartierul Ciucului locuiesc acum în jur de 700 de persoane şi există familii care sunt acolo de peste zece ani, de când clădirea a fost dată în folosinţă. Multe dintre camere au fost distruse de către locatari, numeroşi dintre aceştia neplătind niciodată vreo cheltuială, astfel că s-au adunat și datorii la utilități.

Pe de altă parte, locatarii din Sing-Sing nu par câtuși de puțin speriați de dorința municipalității de a evacua blocul și de a deschide aici fie un centru de afaceri, fie un cămin studențesc. Actualii ”chiriași” ai blocului continuă să mențină imaginea de mahala a acestuia, iar cei mai mulți dintre ei - romi, susțin că nu vor putea fi dați afară nici cu buldozerul, deoarece au copii de crescut și nici nu se gândesc să rămână în stradă în plină iarnă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
unul care s-a saturat de ei, 22 august 2011
Vreti sa respectati drepturile omului? Incepeti cu ale noastre... de cand a ajuns romanul din Covasna cetatean de rangul III?
Valentin, 22 august 2011
Sa-i duca oriunde, numai sa scapam de ei.Ti-e frica sa iti lasi copilul la joaca pentru ca ori il bat ori ii fura mancarea din mana. Tipa toata ziua pe strazi, nu te poti odihni un minut. Noaptea sunt citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.