ACTUALITATE 14 septembrie 2022

Biletele pentru trenulețul Sepsi Tour se scumpesc

de David Leonard Bularca | 587 vizualizări

Biletele pentru trenulețul Sepsi Tour se scumpesc începând cu 15 septembrie. Pentru adulți un bilet va costa 10 lei, iar pentru copii și pensionari 5 lei. Modificarea prețurilor a fost făcută din cauza faptului că prețul carburanților s-a scumpit, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, Demeter János, directorul Asociației „Vadon”. 

„Funcționarea trenulețului costă mult mai mult acum, pentru că, știți, prețul motorinei a crescut foarte mult față de momentul în care am pornit trenulețul. Noi am prelungit cât am putut, să nu modificăm prețul, dar în acest moment a fost inevitabil. Nu s-a făcut o creștere prea dură, pentru că 10 lei pentru un adult și 5 lei pentru un copil sau pensionar nu cred că este exagerat. Trebuia să facem această corecție”, a explicat Demeter János. 

El spune că trenulețul ar putea veni în viitor cu mai multe noutăți pentru oamenii din Sfântu Gheorghe, însă totul este momentan la stadiul de idee. 

„Oamenii se bucură în continuare de acest proiect, dar eu cred că sunt încă multe posibilități pe care ar trebui să le explorăm în viitor: tururi tematice, eventual împreună cu formații de muzică ușoară sau muzică populară. Mă rog, se poate folosi trenulețul în foarte multe situații. Se pot organiza degustări în timp ce facem o tură prin oraș. Sunt multe, multe posibilități și sperăm ca din toamna asta să ne apucăm să facem și aceste tururi cu tematică, pe lângă acele drumuri care sunt acum făcute aproape regulat de acest trenuleț”, a spus directorul Asociației „Vadon”. 

În trecut, Demeter János ne dezvăluia că și-ar dori ca trenulețul Sepsi Tour să ajungă și în alte zone din județ, apropiate de Sfântu Gheorghe, însă numărul de înmatriculare nu permite acest lucru. Situația a rămas aceeași, dar cei responsabili caută soluții. 

„Problema aceea există și acum, în mod normal cu acest număr de înmatriculare galben pe care îl are trenulețul se poate circula numai pe teritoriul administrativ al orașului Sfântu Gheorghe. Ar fi o problemă să facem tururi până la Reci sau Moacșa, Arcuș, indiferent. Eu cred că vom apela la altă variantă, să vedem care sunt acele posibilități. Noi suntem interesați să organizăm din două în două săptămâni sau numai în weekend drumuri către alte locații, care oricum sunt în apropiere, că trenul poate circula cu maximum 25 de km/h”, a detaliat Demeter János.

Sfântu Gheorghe se mândrește cu acest trenuleț turistic din 18 decembrie 2021 (de atunci s-au vândut în jur de 6.000 de bilete), moment în care s-a dat și startul unor evenimente speciale de Crăciun. Trenul a fost achiziționat din Ungaria de către Asociația „Vadon“ și Primăria Sfântu Gheorghe, la prețul de 824.000 de lei. Acesta are două vagoane, 56 de locuri (28 per vagon), fiecare cu sistem propriu de încălzire, sistem audio pentru ghidaj, respectiv o locomotivă echipată cu un motor de 240 CP Toyota Hilux Euro 6 de tip off-road, care să ajute pe ruta spre Șugaș Băi. 

Pentru detalii despre program și trasee, accesați site-ul www.vadon.ro.

Sursa foto: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.