ACTUALITATE 18 iulie 2011

Bilete și reguli noi pe autobuzele Multi Trans

de Monica Vrânceanu | 76 vizualizări
Vechile bilete de călătorie pe mijloacele de transport în comun din Sfântu-Gheorghe sunt înlocuite, de astăzi, cu bilete noi și moderne, mult mai greu de falsificat. Decizia a fost luată de către conducerea Multi Trans, cu acordul Primăriei Sfântu-Gheorghe, iar până la epuizarea biletelor de călătorie vechi acestea au fost folosite în paralel cu cele noi. Începând însă de astăzi, pe autobuzele Multi Trans sunt acceptate doar biletele noi

Vechile bilete de călătorie pe mijloacele de transport în comun din Sfântu-Gheorghe sunt înlocuite, de astăzi, cu bilete noi și moderne, mult mai greu de falsificat. Decizia a fost luată de către conducerea Multi Trans, cu acordul Primăriei Sfântu-Gheorghe, iar până la epuizarea biletelor de călătorie vechi acestea au fost folosite în paralel cu cele noi. Începând însă de astăzi, pe autobuzele Multi Trans sunt acceptate doar biletele noi, cele vechi putând fi preschimbate doar la sediul societății de transport în comun.

Noile bilete de călătorie sunt moderne, fiind inscripționate bilingv în limbile română și maghiară, având un sistem ingenios de securizare care nu va permite nicicum falsificarea lor sau utilizarea frauduloasă pentru mai multe călătorii.

Potrivit celor de la Multi Trans, odată cu noile bilete vor fi impuse și noi reguli pe autobuzele Multi Trans, astfel că de acum încolo călătorii vor avea acces în autobuze doar pe prima ușă a acestora, urmând ca pe ușa din spate să se facă doar coborârea, pentru instituirea unei discipline a călătorilor. Directorul Multi Trans, Tittesz Zoltan, spune că această măsură va avea mai multe beneficii: pe de o parte va fluidiza urcarea şi coborârea, iar pe de altă parte biletele şi abonamentele călătorilor vor putea fi verificate de către șoferii autobuzelor, iar astfel se va elimina blatul. Potrivit lui Tittesz, până în prezent 25% dintre cei care foloseau transportul în comun din oraş nu aveau legitimaţii de călătorie.

Pentru ca cei care utilizează transportul în comun să se poată obișnui cu noile bilete și reguli, societatea Multi Trans va lucra câteva săptămâni în colaborare cu o serie de voluntari, aceștia urmând să-i ajute pe călători să se adapteze noii situații. Cu această ocazie, călătorii Multi Trans vor putea participa și la o tombolă lansată de societate prin intermediul unor pliante pe baza cărora vor trebui să răspundă la trei întrebări legate de noile reguli de transport în comun. Pe 30 august va avea loc extragerea câștigătorilor tombolei, iar trei participanți la aceasta vor câștiga câte trei abonamente pe autobuzele Multi Trans.

Noile reguli și bilete la Multi Trans fac parte din strategia de modernizare a transportului în comun din Sfântu-Gheorghe, dorindu-se totodată înlocuirea cât mai multor autobuze vechi cu unele mai noi, de producție străină. În plus, pe viitor se vor înlocui și indicatoarele de staţii cu unele noi care vor fi dotate inclusiv cu panouri informaţionale referitoare la programul complet de circulaţie al celor patru linii principale din oraș şi cu harta stațiilor mai importante. Un alt plan al celor de la Multi Trans este acela de a delimita şi marca staţiile de autobuz, pentru a evita situațiile în care șoferii acestora sunt obligați să oprească în mijlocul străzii ca urmare că în stații sunt parcate autoturisme.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
ABECEDAR, 19 iulie 2011
In toate tarile civilizate se urca DOAR in fata!
Lorena, 18 iulie 2011
De acord cu toate schimbarile, dar atunci ar trebui sa functioneze si butoanele din autobuz, care ii semnalizeaza soferului ca exista calatori care trebuie sa coboare, pentru ca exista situatii in citeste integral
vasy, 18 iulie 2011
@Bogdan,nu sunt 20 de statii nici macar dus-intors.Aiurea,se intra doar pe usa din fata,care e cam ingusta.Bun,si pentru persoanele cu dizabilitati cand se face ceva,niste autobuze cu rampe ?
John, 18 iulie 2011
O sa se falsifice si astea ... Romanu e roman !
Bogdan Andrisan, 18 iulie 2011
Nu am stat niciodata sa ma uit...da' oare are Sfantu Gheorghe mai mult de 20 de statii de autobuz ?
zuzu, 18 iulie 2011
Nu e rău........... În sfârșit se schimba ceva în transportul în comun din micul nostru oraș. Felicitări Voluntarilor care participa la această acțiune. O singura problema ar mai fii, de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.