ACTUALITATE 27 iunie 2021

Bărbatul atacat de urs la Șugaș Băi, transferat la Spitalul din Miercurea Ciuc

de Iulia Drăghici - Taraș | 9799 vizualizări

Bărbatul atacat de urs sâmbătă după-amiaza între Sfântu Gheorghe și Șugaș Băi a fost transferat de la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe la cel din Miercurea Ciuc, pentru că a fost nevoie de o nouă intervenție, de această dată la nivel neurochirurgical.

Managerul SJU Covasna a declarat pentru Observatorul de Covasna că medicii din Sfântu Gheorghe l-au stabilizat în primă fază pe bărbatul de 50 de ani, i-au tratat rănile și oprit sângerările masive, iar după ce s-a trezit din anestezie și i s-a făcut un CT cranian, s-au constatat alte leziuni la nivelul capului.

Principalul scop al operației a fost să oprească sângerările masive din multiple locuri, cap, umăr, zona toraco-abdominală, unele dintre ele grave, și să stabilizeze hemodinamic pacientul. În timpul operației, medicii și-au pus niște semne de întrebare cu privire la anumite leziuni. După ce pacientul s-a trezit din anestezia generală, s-a făcut CT-ul și cranian și s-a descoperit că suspiciunile colegilor, cu privire la o leziune craniană, s-au confirmat. Sunt niște fracturi craniene în zona frontală a capului. S-a trimis ieri noaptea la Miercurea Ciuc la Neurochirurgie. În rest, în momentul de față, care este starea dânsului, nu știu”, a spus András-Nagy Róbert.

Duminică dimineața, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a publicat câteva detalii pe pagina sa de Facebook.

Neurochirurgul spitalului județean a efectuat intervenția chirurgicală la nivelul craniului. Ursul a mușcat de mai multe ori în craniul victimei. Din cauza mușcăturii a fost împins osul temporal stâng  și  a rupt și cavitatea occipitala. Starea pacientului este stabilă”, a scris Borboly Csaba.

Sâmbătă, un bărbat care se afla la alergat între Sfântu Gheorghe și Șugaș Băi a fost atacat de un urs. Primarul din reședința de județ, Antal Árpád, a făcut apel la cetățeni să circule cu grijă în zona Șugaș Băi și a precizat, totodată, că autoritățile centrale ar trebui să ia măsuri pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple.

Cred că este important să protejăm mediul natural și urșii, dar viața oamenilor este cea mai importantă! Știu că atacurile urșilor sunt o problemă sensibilă pentru mulți oameni, dar este nevoie de o acțiune decisivă și nu trebuie să mai întârziem!”, a mai transmis edilul.

În urmă cu o săptămână, un alt bărbat a fost atacat de urs la Zagon, într-o grădină de la marginea satului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.