ACTUALITATE 21 iunie 2021

(Update) Bărbat din Zagon atacat de urs

de Iulia Drăghici - Taraș | 17695 vizualizări

UPDATE: Primarul din Zagon, Kiss Augustin, a declarat pentru Observatorul de Covasna, că atacul  a avut loc într-o grădină de la marginea localității. Bărbatul a avut asupra lui un topor, cu care s-a apărat de atacul ursoaicei, care era împreună cu doi pui.

La 11 și 20 de minute a fost atacat un cetățean, în vârstă de parcă 54 de ani. Din fericire, a avut un cățel cu dânsul și a avut un topor în mână. Dacă nu avea toporul în mână și nu putea să îl bage în gură la urs, cred că îl omora. (...) Ursul era cu doi pui. L-a atacat în zona capului și l-a mușcat și la spate. (...) După ce a plecat ursul, a venit până acasă pe picioare, sângerând”, ne-a declarat luni primarul.

Acesta a spus și că atacul a avut loc într-o grădină aflată la marginea localității, aproape de sat, dar nu în interiorul acestuia.  

Până acum, anul acesta în satul Zagon nu au mai fost înregistrate atacuri ale urșilor, dar au fost în Păpăuți, la animale, chiar zilele trecute, ne-a mai spus primarul.

Știrea inițială: Un bărbat din Zagon a fost rănit după ce a fost atacat de urs în grădina din spatele casei sale din satul Zagon, potrivit primelor informații de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Covasna.

Acesta a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe.

„S-a sunat la 112, s-a deplasat acolo un echipaj de jandarmi, mai multe nu știm deocamdată. E cooperant, din ce am înțeles și ar fi rănit la cap, din primele informații”, ne-a spus directorul APM Covasna, Gheorghe Neagu.

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), apelul a venit în jurul orei 11:20. „Bărbatul a fost transportat la UPU Sfântu Gheorghe. Era stabil hemodinamic și respirator, cooperant, prezenta traumatism cranio-cerebral, cu părți zdrobite multiple în zona occipitală”, ne-a declarat Cristian Cimpoi. 

Revenim cu detalii privind starea bărbatului pe măsură ce le vom avea.

Acesta este primul atac al unui urs asupra omului din județul Covasna. În județul vecin, Harghita, doi bărbați au fost răniți după atacuri ale ursului. Prima victimă a fost înregistrată în 18 iunie, la Săcel, iar o a doua, duminică, 20 iunie, la Căpâlnița.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.