ACTUALITATE 26 iunie 2021

Bărbat atacat de urs la Șugaș Băi

de Iulia Drăghici - Taraș | 9255 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a ajuns sâmbătă, în jurul orei 15:30, la spital după ce a fost atacat de urs, între Șugaș Băi și Sfântu Gheorghe. Acesta a fost stabilizat la Urgențe, dar a intrat în operație din cauza multiplelor răni suferite. Din informațiile apărute în spațiul public, se pare că victima era la alergat.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert, a declarat pentru Observatorul de Covasna, că bărbatul a ajuns la UPU în jurul orelor 15:30 – 16:00, cu multiple plăgi cauzate de animalul sălbatic.

„L-au stabilizat la Urgență și a intrat în operație pentru că avea multiple plăgi în zona capului, a scalpului, în zona umărului, în zona spatelui, în zona toracală abdominală”, a spus managerul Spitalului Județean.  

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a făcut apel la cetățeni să circule cu grijă în zona Șugaș Băi și a precizat că autoritățile centrale ar trebui să ia măsuri pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple.

Un nou atac grav al urșilor a avut loc, de data aceasta între Șugaș Băi și Sfântu Gheorghe. Persoana rănită este în stare stabilă și primește îngrijiri la Spitalul Județean. Îi dorim însănătoșire grabnică!

Cred că este important să protejăm mediul natural și urșii, dar viața oamenilor este cea mai importantă! Știu că atacurile urșilor sunt o problemă sensibilă pentru mulți oameni, dar este nevoie de o acțiune decisivă și nu trebuie să mai întârziem! În ciuda presiunii enorme, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, face eforturi pentru a permite uciderea animalelor periculoase.

În România, vânătoarea de carnivore mari, cum ar fi urșii și lupii, a fost interzisă în urmă cu 5 ani, iar oameni nevinovați plătesc prețul acestei decizii extreme! Această situație este acum de nesuportat și trebuie găsită o soluție la problema urșilor cât mai curând posibil, pentru că această situație a depășit limita normalității, iar echilibrul dintre om și vânatul mare periculos a fost rupt.

Rog pe toată lumea să aibă grijă de ei și să circule cu atenție spre Şugaş Băi!”, a scris sâmbătă, pe pagina lui de Facebook, primarul.

 În urmă cu o săptămână, un bărbat a fost atacat de urs la Zagon, într-o grădină de la marginea satului.

Sursa foto: Unsplash. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.