ACTUALITATE 29 decembrie 2016

Balaurul, din nou pe masa Consiliului Local din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 3650 vizualizări

Sculptura de gheață este parte a unui proiect complex, care costă 13.000 de lei

Motivul „balaurului” a fost din nou subiect de discuție la masa de ședințe a Consiliului Local din Sfântu Gheorghe. De această dată nu a fost vorba despre colina verde din fața Prefecturii, ci despre sculptura de gheață de 2 metri a balaurului, dezvelită în premieră joi seara în Parcul Central.

În timpul ședinței de miercuri, 28 decembrie a.c. consilierul local Rodica Pârvan și-a manifestat o curiozitate față de arta efemeră, întrebând membrii conducerii Primăriei de unde provin banii și cât costă un astfel de proiect cultural. „Cineva m-a atenționat că vom avea plăcerea de a beneficia de o manifestare de artă efemeră, în centrul orașului. (...) Cât costă această „superbă” manifestare de artă efemeră și mai ales din ce fonduri sunt luați banii? Vreau ca locuitorii orașului, care vor avea plăcerea să privească la această manifestare, să fie informați”, a întrebat, pe un ton ironic pe alocuri, consilierul local din partea PSD.

Primarul Antal Árpád a răspuns că sculptura de gheață este inclusă într-un proiect cultural complex, care costă 13.000 de lei, bani susținuți din bugetul municipiului Sfântu Gheorghe.

„Are balta pește!” a fost comentariul consilierului Rodica Pârvan la răspunsul primarului.balaur gheata 2017 (1)

„Sculptura din gheață se realizează din 12 blocuri de gheață, piesele vor fi transportate de la Constanța la Sfântu Gheorghe și vor fi montate pe scena de piatră din piața centrală. Cu ocazia dezvelirii sculpturii, se va prezenta și un spectacol live de sculptură în gheață, în cadrul căruia artistul Julian va sculpta pe loc numărul 2017 din 4 blocuri de gheață. Sculptura din gheață este o artă efemeră, rezultatul creației poate fi format de către public, deoarece aceste piese pot fi atinse, astfel, pe lângă vremea călduroasă, «balaurul poate fi învins de către mâinile ce îl mângâie»”, arată un comunicat de presă al primăriei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
R, 3 ianuarie 2017
o sa devina imediat orasul Sfantul Balaur ??
pitagora, 31 decembrie 2016
Faceti bine si nu mai aruncati banii pe tot felul de bazaconii ca rada lumea de voi. Faceti un sens giratoriu in cea mai mare intersectie din oras ca se pierde mult timp la semafor. Si puneti-i citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.