ACTUALITATE 23 iunie 2011

Autorităţile sunt pregătite pentru Adunarea de duminică

de Monica Vrânceanu | 75 vizualizări

Două filmulețe legate de organizarea unei așa-zise „Adunări Generale” duminică la grupul statuar Mihai Viteazul din Sfântu-Gheorghe au fost postate pe Internet în ultimele zile. În filmulețe se vorbește despre necesitatea unei adunări a românilor la Sfântu-Gheorghe, în scopul apărării identității acestora precum și a celor trei județe - Covasna, Harghita și Mureș, despre care se spune că ar fi în pericol să fie desprinse din statul Român.

Filmulețele prezintă o serie de organizații nonguvernamentale românești, unele renumite, ca fiind susținătoare a ”Adunării Generale”, însă majoritatea acestor organizații s-au delimitat de întreaga poveste, arătând că numele lor a fost folosit abuziv în promovarea acestui eveniment.

Din păcate, postarea filmulețelor a dus însă la dezlănțuirea unui șir de comentarii, unele dintre acestea cu tente extrem de naționaliste, atât în limba română cât și în limba maghiară.

Prefectul județului Covasna, György Ervin, a declarat că nu consideră că Adunarea anunțată de filmulețe ar fi un pericol Sfântu-Gheorghe, însă a dat asigurări că instituțiile abilitate sunt pregătite pentru orice fel de situație.

”Dacă într-adevăr se vor aduna oameni în Piața Mihai Viteazul, sunt bine-veniți dacă totul se petrece în liniște, fiind o ceremonie publică. Nu cred că vor exista probleme”, a spus prefectul György Ervin.

În manifestul filmulețelor de pe Internet, românilor li se cere să vină în Piața Mihai Viteazul îmbrăcați în costume naționale și cu icoane.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Antimanele, 24 iunie 2011
S-a negat participarea de către organizaţiile amintite, este o manipularea ordinară şi chiar puerilă. Nu va fi nimic, ar fi chiar frumos să se prezinte şi punctul de vedere al Forumului citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.