ACTUALITATE 13 noiembrie 2014

Autorii unei tâlhării comise la Covasna au fost prinşi de polițiști

de Székely Emőke | 168 vizualizări

La sfârșitul săptămânii trecute o femeie de 57 de ani din stațiunea Covasna anunța polițiștii spunând că a fost victima unei tâlhării. Aceasta le-a spus oamenilor legii că a fost acostată de un bărbat care i-a furat geanta în care avea bijuterii și 200 de lei.

Polițiștii au stabilit că este vorba de fapt de doi tâlhari, unul de 39 de ani, iar celălalt de 20, pe care i-au și prins după ce în urma unor percheziții au fost găsite obiectele femeii în casa unuia dintre ei. Cei doi bărbați au fost arestați preventiv și sunt cercetați pentru tâlhărie.

Datele statistice arată faptul că de la începutul anului şi până în prezent, la nivelul judeţului Covasna au fost sesizate opt infracţiuni de tâlhărie. Analiza acestor date relevă că mai mult de jumătate au fost săvârşite în mediul urban, infractorii vizând femeile care se deplasează neînsoţite, pe timp de noapte, iar în ceea ce priveşte faptele comise în mediul rural, victimele au fost de regulă persoane vârstnice care locuiesc singure. În toate cazurile autorii au fost identificaţi, fie imediat după săvârşirea faptei, fie într-un interval scurt de timp ce nu a depăşit în nicio situaţie 30 de zile.

Recomandări pentru prevenirea tâlhăriilor

Evitaţi deplasările pe timp de noapte, prin locuri slab iluminate sau prin zone care nu sunt circulate, iar dacă se impune, rugaţi o persoană de încredere să vă însoţească; nu purtaţi la vedere, în mod ostentativ, bijuterii de mare valoare şi evitaţi ca alte persoane să ştie ce sume de bani aveţi la dumneavoastră. La fel de important este să nu vă angajaţi în discuţii cu persoane pe care nu le cunoaşteţi; de cele mai multe ori infractorii vizează persoanele despre care consideră că nu le pot înfrânge atacul. Dacă raportul de forţe dintre dumneavoastră şi atacator este vădit disproporţionat, nu opuneţi rezistenţă şi încercaţi în schimb să reţineţi cât mai multe informaţii despre acesta (sex, îmbrăcăminte, semne particulare sau distinctive, direcţia înspre care se îndreaptă când părăseşte locul faptei) care pot fi de mare ajutor în anchetă.

Persoanele care locuiesc singure este bine să aibă şi ele în vedere unele măsuri de precauţie: se recomandă ca sumele mari de bani sau valorile să nu fie ţinute în locuinţă şi evitarea discuţiilor despre acestea, cu vecinii sau cu alte persoane; uşa de acces în locuinţă trebuie să fie asigurată cu încuietori sigure, la fel şi ferestrele ori alte căi de acces în casă; o lumină lăsată aprinsă pe timp de noapte, la intrare sau în locuinţă, îi poate descuraja pe infractori;

Dacă aţi fost victima unei astfel de fapte sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei infracţiuni, anunţaţi imediat Poliţia prin numărul unic de urgenţă 112.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.