ACTUALITATE 22 ianuarie 2014

Au fost finalizate lucrările la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” [FOTO]

de Székely Emőke | 164 vizualizări

După mai bine de un an, elevii Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului se vor întoarce la începutul semestrului al doilea în școala lor. Dacă atunci când au plecat au lăsat în urmă cea mai urâtă școală din județ, așa cum a numit-o primarul Leca Băncilă, acum vor învăța la una dintre cele mai frumoase și moderne unități de învățământ.

Școală modernă

La vizita de miercuri am văzut o cu totul altă școală decât cea pe care o cunoșteam. Totul era proaspăt și vesel, iar muncitorii lucrau la ultimele retușuri. Sălile de clasă sunt zugrăvite, mobilierul nou a sosit, la fel și dotările IT. În școală este montat un sistem de supraveghere video, grupurile sanitare au fost schimbate, la fel și parchetul, scările, de fapt este o altă școală. Culorile folosite sunt vesele, calde, iar sălile de curs sunt pregătite să îi primească pe elevi. Școala are dotări IT în valoare de 500.000 de euro, precum și o sală festivă. De asemenea, la parterul clădirii au fost amenajate trei garsoniere pe care le pot folosi cadrele didactice sau unii invitați.

Eforturi mari

Primarul Leca Băncilă a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a fost un proiect greu, care a necesitat un efort însemnat, însă rezultatul final a meritat. „Nu a fost ușor, este vorba de o investiție de peste 10 milioane de lei, am avut și unele probleme legate de plăți, muncitorii au oprit lucrările pentru că nu și-au primit banii, așadar nu a fost ușor. Eu sper că am făcut un lucru bun și util pentru comunitatea noastră. Sigur, primăria a făcut doar zidul, care este foarte important, însă școala este făcută de profesori” – spune Leca Băncilă. Acesta a precizat că prin lucrările efectuate la liceu au fost rezolvate trei probleme majore: reabilitarea spațiului vechi, la care nu s-a mai lucrat din 1982, școala a fost modernizată la standarde înalte, și a fost rezolvată și problema deficitului de spațiu, pentru că a fost construită o aripă nouă de peste 1.000 de mp.

Un vis devenit realitate

Primarul Leca Băncilă spune că noua școală va duce la creșterea nivelului educației din zonă. „E o instituție de care eu leg multe interese majore din perspectiva viitorului comunității. Aș vrea să fie placa turnantă în jurul căreia reorganizăm rețeaua de învățământ din zona Buzaielor. Când am rupt liceul în două – Liceul tehnologic și Liceul Teoretic – am văzut ideea unei școli mai de pretenție, mai dotată pentru a satisface aproape orice nevoie educațională, și dacă în 2008 era un vis, astăzi este un fapt real, un fapt împlinit” – spune primarul, adăugând că își dorește să se întoarcă la catedră în liceul nou renovat.

Proiectul de reabilitare, modernizare şi extindere a Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.