ACTUALITATE 15 februarie 2016

Atletism: Claudia Bobocea a obținut o victorie surpriză la 800 de metri

de Sever Ioan Miu | 420 vizualizări

Atleta Clubului Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe, semifondista Claudia Bobocea, a câștigat duminică proba de 800 metri în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism indoor de la București.  Sportiva a obținut timpul de 2min04sec58/100. Atleta CSM Adelina Tănăsie s-a clasat pe locul III, cu 2min07sec88/100.

„Nu a mai alergat la 800 de metri de doi ani de zile. Acum a fost pregătire de iarnă, nu a făcut pregătire specifică pentru 800 de metri, ci pentru 1500 și 3000 de metri. Așa că e o surpriză plăcută. E un record personal de sală, ceea ce confirmă forma bună în care se află”, ne-a declarat antrenorul Valentin Anghel. Diferența față de baremul de calificare la 800 de metri pentru mondiale a fost de numai 02sec08 pentru Bobocea. Sportiva s-a calificat deja la proba 1500 de metri pentru Campionatul Mondial din Portland, SUA.

Posibilă participare la finala națională

Claudia Bobocea va alerga la 1500 de metri pe 19 februarie la Turneul Internațional de Atletism de la  Barcelona, iar pe 21 februarie ar putea participa la finala Campionatului Național de Atletism indoor de la București. „E o posibilitate. S-a mutat Campionatul dimineața, pentru că se televizează pe TVR1. Depinde dacă reușește să se întoarcă de la Barcelona cu avionul în timp util și dacă asta nu implică un efort foarte mare. În mod normal ar fi trebuit să plecăm înapoi la pregătire în Portugalia, pentru Campionatul Mondial, acum vedem dacă plecăm direct acolo sau ne întoarcem la Campionatul Național, la 800 de metri”, ne-a declarat antrenorul. Sportivii CSM care vor participa în mod sigur sâmbătă și duminică la finalele de la București sunt Adelina Tănăsie, Iulian Ganciu și Cosmin Trofin.

„Sperăm să avem rezultate bune la Mondiale și să se finalizeze cu calificare la Olimpiadă, acesta e punctul final al pregătirii noastre. Două secunde și 64 de sutimi ne mai trebuie pentru Olimpiadă la proba de 1500”, a încheiat antrenorul Claudiei Bobocea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.