ACTUALITATE 19 august 2011

Asociaţiile datornice la termoizolare, ameninţate că vor rămâne în urmă

de Monica Vrânceanu | 49 vizualizări

Sfântu-Gheorghe continuă să fie fruntaș la reabilitarea termică, dar unele asociații de proprietari riscă să rămână în urmă dacă nu vor înțelege să-și achite contribuțiile în cadrul Programului național de reabilitare termică.

Potrivit primarului Antal Arpad, în Sfântu-Gheorghe se reabilitează termic în prezent zeci de scări de blocuri – o parte pe strada Daliei și altele din zona Gării, însă unele asociații au rămas în urmă cu plata contribuției proprii.

”Sunt orașe în țară care nu au mers la fel de bine ca noi, dar au pretins plata în avans. Noi am mizat pe o relație corectă cu asociațiile, deci am acceptat plata eșalonat, dar unii au deja întârzieri prea mari. Acest lucru ar putea afecta în cele din urmă lucrul acolo unde există întârzieri”, a atras atenția primarul.

De la lansarea Programului naţional de termoizolare, Sfântu-Gheorghe a fost fruntaşul acestuia pe ţară, investiţia în acest sens în blocurile cu patru etaje din zona Gării fiind de mai multe ori dată ca exemplu. Noile condiţii ale termoizolărilor prevăd că acestea se vor realiza cu ajutorul unor împrumuturi garantate de Stat la care vor avea acces şi persoanele fizice, proprietare ale locuinţelor, nu numai asociaţiile de proprietari. Pentru accesarea împrumuturilor însă, va fi necesar ca proprietarii să dispună de cel puţin 10% din valoarea lucrărilor, diferenţa urmând a fi obţinută printr-un împrumut garantat de Stat. Pe perioada efectuării lucrărilor, proprietarii locuinţelor vor fi scutiţi de impozitul pe clădire, neexistând nici obligaţia plăţii taxelor pentru avizele de construcţie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.