ACTUALITATE 23 septembrie 2012

Asociația Pentru Comunitate – un nou început

de Székely Emőke | 384 vizualizări

„În sfârșit se întâmplă ceva” – spuneau mai multe persoane care au participat la conferința de presă de vineri organizată cu prilejul relansării Asociației Pentru Comunitate. Se întâmplă ceva, și se vor întâmpla multe – ne promit membrii vechi sau mai noi ai Asociației.

Renaștere după o perioadă de acalmie

Una dintre cele mai importante asociații nonguvernamentale din județul Covasna, Asociaţia Pentru Comunitate (APC) revine în forță în viața civică. Cu un aer proaspăt, membri noi și idei multe, conducerea ei ne promite o serie de evenimente diverse, de la cultură la distracție, de la sport la activități de creație. Președintele APC, Daniel Șanta, a declarat că perioada de acalmie în care a fost Asociația până acum a fost una intenționată, motivul fiind acela că unii dintre membrii fondatori ai APC și-au încercat norocul în politică. „Am învățat cu toții foarte multe din experiențele ultimilor ani, am înțeles și faptul că nu ne regăsim în clasa politică de azi și cred că ne-am întors la prima dragoste – viața civică. Alături de 5 din cei 7 membri fondatori ai Asociației, precum și de cei mai noi colegi ai noștri, dorim să dăm un aer proaspăt vieții civice din județ, să ne dezvoltăm pe noi direcții, să creăm propria agendă de evenimente și să reușim să facem lucruri frumoase pentru cât mai mulți dintre membri comunității – români și maghiari deopotrivă” – a declarat Daniel Șanta.

Politică nu, membrii noi, da

Membri fondatori ai APC – Tudor Cernea, Ciprian Nițu, Florin Cheresteș, Daniel Şanta și Dan Manolăchescu au „declarat dragoste veșnică” vieții civice, în detrimentul celei politice și au cooptat alături de ei tineri energici și calificați pentru a da o dimensiune mai amplă ca oricând activității Asociației. Andrea Deák – cunoscută pentru activitatea de la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni – va coordona activitățile Asociației ce vizează persoanele cu dizabilități și adulții. Maria Băilă și Alice Pop (actualmente la Inspectoratul Școlar Județean) vor fi responsabile cu educația non-formală și turismul școlar. Cătălin Lazăr, un inimos iubitor al naturii și mediului înconjurător, va coordona această nouă direcție a Asociației. Bajkó Levente (profesor de educație fizică la Colegiul Național „Mihai Viteazul”) și György Emil (instructor de înot) vor coordona activitățile sportive și pentru copii. Poetul și preotul Vasile Tămaș este și el unul dintre noii membri, el urmând să își pună energia în slujba activităților culturale și de păstrare a tradițiilor.

Politicul nu rezolvă problemele

Retras recent din viața politică, Dan Manolăchescu a declarat că politicul nu rezolvă problemele sociale ale oamenilor. După cum a spus, nici sfera civică nu poate, dar aceasta din urmă face măcar viața mai frumoasă. Daniel Șanta spune că fiecare dintre ei a cochetat cu diferite formațiuni politice, prin care unele obiective erau mai ușor de atins, cu unele constrângeri, însă. „Niciunul dintre noi nu mai are aspirații politice” – a conchis el.

Petrecere zumba cum nu a mai văzut orașul

Primele evenimente organizate de APC în noua eră vor avea loc la sfârșitul acestei săptămâni. Sub egida Zilei Educației Non-Formale vor avea loc concursuri, activități educative, sportive și de distracție. Cel mai important eveniment din cadrul ZEN va fi Master Class-ul gratuit de zumba susținut de Alina Duma – o tânără din Sfântu Gheorghe devenită unul dintre cei mai populari instructori de zumba din România. Copiii și adulții sunt deopotrivă așteptați pentru cea mai mare petrecere zumba în aer liber pe care a văzut-o orașul, vineri, 28 septembrie, de la ora 17.30 în în fața Teatrului. În caz de vreme potrivnică, evenimentul se va muta în Sala Sporturilor „Szabó Kati”. Invitata specială a evenimentului va fi Lukács Annamária, instructor de zumba din Miercurea Ciuc, care ține ore de zumba în Sfântu Gheorghe de mai bine de un an.

Ștafeta Familiilor

Sâmbătă, 29 septembrie, piscina din Sfântu Gheorghe va găzdui un concurs inedit de înot, intitulat „Ștafeta Familiilor”, unde copiii vor concura în echipă împreună cu părinții. Pentru înscrieri la concurs și detalii, părinții îl pot contact pe György Emil la telefon 0743-658.706 sau pe Bajkó Levente la 0744-686.637. Instructorul de înot György Emil a declarat că scopul acestui concurs este acela de a promova înotul în familie. „Ne dorim ca acest concurs să îi aducă pe părinți și pe copii împreună la piscină. Concursul se va desfășura pe mai multe categorii” – a declarat el.

Petrecerea zumba și concursul de înot nu vor fi singurele evenimente din acest sfârșit de săptămână. La Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni va avea loc un joc educativ intitulat „Cutiuța cu surprize”, la Palatul Copiilor va acea loc un cerc de sculptură și pictură pe lemn, dar va avea loc și un concurs de afișe și unul de fotografie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.