ACTUALITATE 19 iulie 2011

Aproape 6.000 de lei salariu pentru prefectul de Covasna

de Monica Vrânceanu | 415 vizualizări
Deşi suntem cel mai mic judeţ al ţării, György Ervin e pe locul 17 în topul salariilor prefecţilor Un top al prefecților din România, în funcție de salariile pe care aceștia le câștigă, îl plasează pe prefectul de Covasna, György Ervin, pe locul 17 din țară. Topul a fost realizat de către jurnaliștii de la www.econtext.ro, iar pe primul loc se află prefectul județului Iași, Dragomir-Sava Tomaseschi, cu un salariu lunar de 7.126 de lei. Pe cel de-al doilea loc se clasează prefectul de Buzău, Paul Beganu, cu un salariu 6.995 de lei pe lună, urmat fiind de prefectul de Gorj, Vasile Liviu Andrei, care câștigă 6.925 lei lunar.

Deşi suntem cel mai mic judeţ al ţării, György Ervin e pe locul 17 în topul salariilor prefecţilor

Un top al prefecților din România, în funcție de salariile pe care aceștia le câștigă, îl plasează pe prefectul de Covasna, György Ervin, pe locul 17 din țară. Topul a fost realizat de către jurnaliștii de la www.econtext.ro, iar pe primul loc se află prefectul județului Iași, Dragomir-Sava Tomaseschi, cu un salariu lunar de 7.126 de lei. Pe cel de-al doilea loc se clasează prefectul de Buzău, Paul Beganu, cu un salariu 6.995 de lei pe lună, urmat fiind de prefectul de Gorj, Vasile Liviu Andrei, care câștigă 6.925 lei lunar.

Nici prea-prea, nici foarte-foarte, prefectul județului Covasna, György Ervin, se află în prima jumătate a topului, cu un salariu lunar de 5.856 lei.

Prefectul György Ervin a declarat că salariul publicat de către www.econtext.ro este corespunzător lunii trecute, precizând că au fost luni în care salariul său a fost mai mic.

L-am întrebat pe György Ervin cum se reportează la salariul său, din punct de vedere al satisfacției vizavi de acesta, în comparație cu responsabilitățile pe care le are.

”Pot spune că au fost și salarii mai mari în trecut, dar și mai mici. În ceea ce privește mulțumirea față de salariu, depinde cum privim lucrurile. Spun asta pentru că există directori de instituții deconcentrate care au salarii mai mari decât prefectul, deși nu au nicio responsabilitate. Dacă se întâmplă însă ceva în județ, prefectul răspunde, prefectul e de vină. Pe de altă parte, există și juriști, oameni pregătiți și școliți, care lucrează în diverse instituții și au salarii mici, sub 2.000 de lei. Depinde, așadar, cum privim lucrurile, din ce perspectivă”, a declarat Gyorgy Ervin.

Prefectul a mai subliniat că salariile sunt influențate și de vechimea în funcție și administrație, astfel că subprefectul de Covasna, Valentin Ionașcu, are un salariu mai mic. Potrivit informațiilor publicate în acest sens pe site-ul Prefecturii Covasna, (www.prefecturacv.ro), subprefectul Valentin Ionașcu are un salariu lunar de 4.169 lei în 2011. Același site arată că, în urmă cu mai bine de un an, în aprilie 2010, prefectul de Covasna beneficia de un salariu de 6.046 lei, iar subprefectul de 4.226 lei.

Tot jurnaliștii de la e-context au realizat, la începutul acestei luni, un top al salariilor primarilor de municipii reședință de județ. În acest top, primarul de Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, se situa pe locul 33 din 41, cu un salariu lunar de 3.285 lei.

„Cred că problema salariilor primarilor este una foarte veche, deoarece primarii în general au salarii mici față de responsabilitățile mari ce le revin. Știu că primarul din Miercurea- Ciuc are salariul mai mare decât al meu, de exemplu, dar nu am stat niciodată să înțeleg cum anume se calculează aceste salarii. Problema și mai mare este însă la primarii de comune, căci există cazuri unde polițistul din comună are salariul mai consistent decât primarul... și atunci, ne întrebăm, ce anume e corect...? Oricum ar fi, ideea este că salariile primarilor în general sunt prea mici comparativ cu responsabilitățile”, a declarat primarul de Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad.

Cel mai bine plătit primar din țară este, potrivit aceluiași top, primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, care încasează lunar de la primărie un salariu de 8.422 lei. Primarul de Târgu-Mureș, Dorin Florea, cel care și-a exprimat public dezacordul față de alăturarea județelor Covasna, Harghita și Mureș în unul singur, considerând că primele două ar trage în jos Mureșul, se situează pe locul al treilea în top, cu un salariu lunat de 7.472 lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
lili, 19 iulie 2011
"Spun asta pentru că există directori de instituții deconcentrate care au salarii mai mari decât prefectul, deși nu au nicio responsabilitate." Au o mare responsabilitate, dle Prefect!!! Aceea citeste integral
secuiul, 19 iulie 2011
Frumos prefect. Mai mult, poate destept. Nascut in Harghita. Adica ne "Haromszecan". Si, de ce tace?? Fiindca este marioneta udm-(ne)rai. Pupa-miar.. Salariile primarilor nu au sporuri, sunt dupa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.