ACTUALITATE 12 noiembrie 2014

Aproape 2.000 de controale ale ITM Covasna

de Székely Emőke | 103 vizualizări

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Covasna au efectuat anul acesta 877 de controale pe linia securități și sănătății în muncă, și 950 de controale în ceea ce privește relațiile de muncă.

„Dintre cele 877 de controale efectuate în acest an pe linie de securitate și sănătate în muncă inspectorii ITM au amendat de 716 ori. În ceea ce privește controalele pe linie se relații de muncă, au fost depistate 210 abateri, iar valoarea amenzilor se ridică la 424.000 de lei” – a declarat directorul ITM Covasna, Ördög Lajos.

Acesta a mai spus că dacă în cazul controalelor de securitate și sănătate în muncă doar 1% au fost efectuate în urma unor reclamații, în ceea ce privește relațiile de muncă, inspectorii cercetează anual în jur de 300 de reclamații. De asemenea, șeful ITM Covasna a spus că amenzile pentru abaterile constatate în materie de securitate și sănătate în muncă sunt achitate pe loc, cele pentru abateri în relațiile de muncă se termină în instanță.

Anul acesta au avut loc 15 accidente de muncă, din care unul a fost mortal. Săptămâna trecută 4 persoane au ajuns la spital după ce au suferit accidente de muncă, însă viața lor nu este în pericol.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.