ACTUALITATE 6 iulie 2010

Apele revărsate au dus la solidarizarea oamenilor

de Covasna Media | 68 vizualizări
Prefectul Gyorgy Ervin s-a arătat impresionat de solidaritatea cetăţenilor din localităţile afectate şi vecine acestora Inundaţiile din ultimele zile care au afectat mai multe zone ale judeţului, culminând cu apele care au afectat sâmbătă o bună parte a municipiului Sfântu Gheorghe, au dus inclusiv la implicarea mai multor forţe în acţiunile de eliminare a efectelor apelor furioase, astfel încât semnele de solidaritate au fost mai mult decât evidente. Conducerea şi angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) au primit nota 10 din partea prefectului Gyorgy Ervin pentru modul de intervenţie în limitarea efectelor produse de inundaţii. „De aproape zece zile, cei de la SGA sunt pe baricade, în punctele critice. Au fost unii care nu au dormit timp de 30 de ore”, şi-a explicat Gyorgy Ervin susţinerea pentru reprezentanţii şi angajaţii acestei instituţii.

Prefectul Gyorgy Ervin s-a arătat impresionat de solidaritatea cetăţenilor din localităţile afectate şi vecine acestora

Inundaţiile din ultimele zile care au afectat mai multe zone ale judeţului, culminând cu apele care au afectat sâmbătă o bună parte a municipiului Sfântu Gheorghe, au dus inclusiv la implicarea mai multor forţe în acţiunile de eliminare a efectelor apelor furioase, astfel încât semnele de solidaritate au fost mai mult decât evidente.

Conducerea şi angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) au primit nota 10 din partea prefectului Gyorgy Ervin pentru modul de intervenţie în limitarea efectelor produse de inundaţii.

„De aproape zece zile, cei de la SGA sunt pe baricade, în punctele critice. Au fost unii care nu au dormit timp de 30 de ore”, şi-a explicat Gyorgy Ervin susţinerea pentru reprezentanţii şi angajaţii acestei instituţii.

În aceeaşi ordine de idei, prefectul s-a arătat impresionat de solidaritatea cetăţenilor din localităţile afectate şi vecine acestora. Astfel, Gyorgy Ervin a remarcat ajutorul dat de oamenii din Aita Mare şi Belin la inundaţiile de la Căpeni şi de cei din Reci şi Ozun, la inundaţiile de sâmbătă seară din Sfântu Gheorghe. Prefectul a apreciat solidaritatea de care au dat dovadă cetăţenii din localităţile învecinate celor afectate de inundaţii, care au sărit să dea o mână de ajutor celor aflaţi la necaz.

„Este pentru prima dată când am simţit un spirit de solidaritate”, a apreciat Gyorgy Ervin, considerând că această atitudine care indică o schimbare clară de mentalitate arată că oamenii au înţeles că au vevoie unii de ajutorul celorlalţi pentru a depăşi momentele critice.

În ceea ce priveşte firmele care s-au implicat în consolidarea digurilor şi în munca propriu-zisă de îndepărtare a efectelor inundaţiilor, Gyorgy Ervin a apreciat ajutorul dat de unele firme precum Valdek SA, IFCOR şi Exploatarea Minieră Căpeni.

„Aceste societăţi ne-au ajutat foarte mult şi, spre deosebire de altele, nu ne-au întrebat nicio clipă cine va plăti”, a subliniat Gyorgy Ervin.

O primă evaluare a pagubelor făcute de inundaţii, realizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, arată că în ultimele zile apele au afectat 34 de localităţi, mai mult de 900 de gospodării şi locuinţe, aproape 2.000 de hectare de teren arabil, păşuni şi fâneţe, mai multe poduri, podeţe, drumuri şi diguri.

Cel mai grav afectat de inundaţii a fost oraşul Baraolt, în urmă cu o săptămână. A urmat apoi municipiul Sfântu-Gheorghe, inundat sâmbătă seară pe 19 străzi de ieşirea din matcă a pârâului Debren.

Monica Vajna

Foto: ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
gigi, 7 iulie 2010
botond desigur nu am vrut sa generalizez, dar atitudinea nepasarii isi face loc din ce in ce mai mult si pe meleagurile noastre. Inca o data bravo celor care au demonstrat contrariul celor afirmate de citeste integral
botond, 6 iulie 2010
@gigi probabil te-ai uitat la stirile protv si aratau galatiul. Aici la secui lumea nu planga sa vina statul ci pune umarul acolo.
freeman, 6 iulie 2010
rusine lui boc ca vrea sa taie salarile pompierilor si jandarmilor.rusine!!!!acum a vazut pt ce luau salariul ala si asa prapadit pt zilele astea.RUSINE BOC!!!
Janos Iuhas, 6 iulie 2010
Nu e tot timpul de munca, ca pe santiere, daca nu vine betonul stai si cu mainile, dar cand vine bagi munca!!! Asa si ei.
gigi, 6 iulie 2010
Eu am vazut pe poze mai multi care stateau cu mainile in buzunar.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.