ACTUALITATE 6 iunie 2012

Apele fac ravagii

de Székely Emőke | 92 vizualizări

Locuințe, fântâni și sute de hectare de teren inundate în judeţ în ultimele 48 de ore.

Ploile din ultimele zile au provocat inundații în județul Covasna, cea mai afectată zonă fiind Boroșneu. Potrivit spuselor purtătorului de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj, bilanțul inundațiilor din ultimele două zile cuprinde aproximativ 80 de gospodării, 27 de locuințe, 80 de fântâni și subsoluri și 700 de hectare de teren agricol inundate. „Pe raza comunei Boroşneul Mare, precipitaţiile au fost de cca. 75 l/mp, fapt care a cauzat, din informaţiile primite telefonic de la primarul comunei, efecte asupra gospodăriilor, în mod special fiind inundate curţi, pivniţe şi fântâni. Pompierii militari au intervenit în zonă cu un autocamion de intervenţie şi două motopompe în zonele afectate de inundaţii” – a declarat purtătorul de cuvânt.

Probleme au fost și în zona Hatod, unde s-a produs o viitură care a antrenat copaci, circulaţia fiind întreruptă. Mai multe autovehicule au rămas în partea de sus a Hatodului. Un echipaj de descarcerare grea şi un echipaj S.M.U.R.D. au intervenit pentru curăţarea drumului, astfel în aproximativ 30 de minute acesta a fost redat circulaţiei. Tot în zona respectivă pe magistrala de cale ferată 400, pe o distanţă de cca. 1 km, au fost depuneri de aluviuni. Ca urmare a problemelor apărute, pe tronsonul Malnaş-Bixad, trenul internaţional 406 pe ruta Braşov-Episcopia Bihorului-Budapesta a întârziat cca. 90 de min. Personalul CF a intervenit pentru redarea circulaţiei pe calea ferată.

În cursul zilei de ieri pe raza comunei Boroşneul Mare nu s-a intervenit pentru evacuarea apei din subsoluri şi fântâni, urmând ca această operaţiune să se efectueze în funcţie de evoluţia situaţiei hidrometeorologice. În cursul după amiezii de ieri apele au fost în retragere, iar circulația s-a produs în condiții normale pe toate drumurile din județ cu excepţia străzilor din localitatea Boroşneu Mare, unde se poate circula doar cu utilaje mari.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.