ACTUALITATE 31 iulie 2013

Apartamente în ceea ce ar fi trebuit să fie Casa de Cultură Întorsura Buzăului

de Monica Vrânceanu | 855 vizualizări

Clădirea imensă zace abandonată în mijlocul orașului de ani de zile

Autoritățile locale din Întorsura Buzăului vor să transforme o construcție nefinalizată din centrul orașului în bloc de locuințe. Este vorba despre construcția începută în 1992 cu scopul de a înființa aici o casă de cultură a orașului și care, din lipsă de bani, nu a mai fost finalizată niciodată.

Primarul Întorsurii Buzăului, Leca Băncilă, susține că întregul proiect a fost unul nerealist, deoarece la acea vreme nimeni nu și-a pus problema utilității unei astfel de clădiri.

„Respectiva casă de cultură urma să aibă o sală de spectacole cu 500 de locuri. Este imensă, ceva care nu își găsește adresabilitate aici, în condițiile în care actuala Casă de Cultură Orășenească are o sală cu 100 de locuri pe care abia reușim să o umplem uneori. Faptul că s-a inițiat construirea unui asemenea colos este o dovadă a amatorismului politic din țara noastră, însă acum nici nu putem să ne batem joc de banul public investit acolo și să demolăm clădirea”, a explicat Leca Băncilă.

Primarul susține că a cerut părerea mai multor specialiști în privința destinației pe care ar putea-o da clădirii, şi nici înființarea unor spații comerciale nu se justifică, întorsurenii neavând o putere de cumpărare atât de mare. Prin parteneriat public privat, însă, se speră la găsirea unui investitor, astfel încât clădirea, aflată în totalitate în proprietatea autorităților locale, să sufere unele transformări și să fie amenajate aici apartamente.

Cred că aceasta ar fi cea mai bună soluție, deoarece există cerere pentru locuințe, construcția este bine întreținută, are un acoperiș care a protejat-o, este centrală și poate deveni atractivă”, a mai spus primarul Leca Băncilă.

Clădirea a ceea ce ar fi trebuit să fie casa de cultură modernă a Întorsurii Băzului s-a înălțat în centrul orașului, are mai multe nivele și inclusiv acoperiș. Valoarea totală a investiției a fost evaluată la 6 milioane de euro, din care în perioada 1992-1997 s-au investit un milion de euro. După 1997, lucrările au încetat complet, deoarece nu s-au mai găsit bani pentru a putea fi duse la bun sfârșit.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.