ACTUALITATE 4 octombrie 2012

Apă mai bună şi căldură mai scumpă la Întorsura Buzăului

de Székely Emőke | 419 vizualizări

Primăria oraşului are trei mari proiecte câștigate, la care lucrările stau să înceapă.

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a susţinut ieri o conferinţă de presă în care a vorbit despre cele trei mari proiecte câștigate de Primăria Întorsura Buzăului, la care lucrările stau să înceapă. Este vorba de reabilitarea sistemului de apă și canalizare, construirea stației de epurare și închiderea rampei de gunoi din oraș. Sunt proiecte realizate în colaborare cu Consiliul Judeţean, dar aportul orașului nu este de neglijat. Dacă aceste trei proiecte înseamnă un lucru pozitiv pentru populație, nu același lucru se poate spune despre facturile acestora din această iarnă, întrucât acestea vor fi mai mari.

Angajați din localitate

În cazul primului proiect, cel de reabilitare a sistemului de apă și canalizare, la ora actuală se amenajează șantierul, urmând ca la mijlocul acestei luni să înceapă lucrările. Primarul Leca Băncilă a declarat că la Primărie au ajuns în jur de 50 de cereri de angajare din partea cetățenilor, dar deocamdată nu se știe de câte persoane are nevoie firma constructoare. În ceea ce privește stația de epurare, firma care a câștigat licitația are la dispoziție trei luni pentru proiectare, și abia apoi se va apuca de construcția propriu-zisă. În cazul rampei de gunoi din oraș, lucrările de închidere vor începe în această lună.

Facturi mai mari

„Vom fi nevoiți anul acesta să mărim prețul gigacaloriei pentru că centrala termică este în pierdere. Degeaba ne mândrim că avem un preț scăzut al gigacaloriei, de 121 de lei, dacă suntem în pierdere. Firma produce anual pierderi de 300.000 de lei pentru că iarna este în profit, dar acest profit nu compensează pierderile acumulate pe timpul verii.  La ora actuală avem asigurat combustibil pentru 45 de zile” – a declarat primarul Leca Băncilă.

Credit pentru proiecte

La Întorsura Buzăului lucrurile se mișcă, însă la orice proiect este nevoie și de contribuție proprie. Fiind vorba de proiecte mari, și partea Primăriei este mare. De aceea administrația publică locală a solicitat un credit pe SEAP în valoare de 1,2 milioane de euro, bani necesari pentru cofinanțarea proiectelor. „Partea noastră la proiectul de apă și canal este de 420.000 euro, dar avem și alte plăți de făcut și la școală și la alte proiecte. Dacă nu vom obține împrumutul prin SEAP, probabil vom cere ajutorul Guvernului sub formă de împrumut” – a declarat Leca Băncilă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.