ACTUALITATE 20 ianuarie 2013

Antal Árpád vrea descentralizarea ANL

de Monica Vrânceanu | 535 vizualizări

Antal Árpád vrea descentralizarea ANLLa Primăria Sfântu Gheorghe există încă sute de cereri pentru repartizarea unei locuințe ANL, în vreme ce Primăria la rândul său a transmis solicitări în acest sens la București. Cu toate acestea, primarul Antal Árpád spune că ar prefera un program de construcție a locuințelor sub formă de case pentru tineri, în vreme ce ANL-urile ar trebui descentralizate, nefiind parte a unei instituții foarte în regulă.

Astfel, primarul a explicat că neregulile ANL pornesc de la o construire oarecum haotică a acestora în orașele țării, pe un plan unic care nu a ținut cont de specificul zonelor, astfel că peste tot în țară s-au construit aceleași tipuri de apartamente, în aceleași culori; mai mult, prețurile de vânzare sunt aceleași, fără a se ține cont de puterea de cumpărare diferită dintre orașe.

„Sunt pentru descentralizarea ANL-urilor, cred că banii din chiriile percepute ar trebui să meargă la autoritățile locale, care i-ar putea folosi, alături de alte fonduri, pentru construirea unor noi locuințe. Dacă aș fi ministru, primul lucru pe care l-aș face ar fi descentralizarea ANL, care vinde anual 30-40 de locuințe, în condițiile în care numărul acestora e de 45.000 în toată țara; așa, banii stau blocați în aceste locuințe și nu e bine”, a declarat primarul.

Potrivit acestuia, în 2012 autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au instituit un fond pentru construirea de locuințe, în care ar fi intrat toți banii pe care-i încasau din vânzarea locuințelor și chirii, însă a trebuit să se renunțe la fond, deoarece banii au fost luați de către Guvern. Antal Árpád susține că vrea să reinstituie acest fond și să contruiască locuințe pentru tineri – nu blocuri însă, ci case.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.