ACTUALITATE 22 septembrie 2011

Antal Arpad sesizează Consiliul Superior al Magistraturii

de Monica Vrânceanu | 79 vizualizări

Primarul mun. Sfântu-Gheorghe își apără juriștii în cazul evacuării ratate a fostului Cinema Arta de la începutul acestei luni.

Primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, susține că specialiștii Compartimentului Juridic al instituției nu sunt deloc vinovați de faptul că la momentul evacuării chiriașului fostului Cinema Arta, avocații acestuia din urmă au prezentat o decizie de suspendare provizorie despre care nimeni nu știa nimic. Astfel, potrivit primarului, singura vinovată pentru situația jenantă în care au fost puși juriștii municipalității este chiar Judecătoria Sfântu-Gheorghe, drept pentru care edilul a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Antal este de părere că Judecătoria nu și-a făcut pe deplin treaba, deoarece nu a anunțat părțile implicate în caz și nici executorul judecătoresc, cu privire la suspendarea deciziei de executare.

”Juriștii nu au fost vinovați, ci cei de la instanţă au fost vinovaţi, pentru că nici măcar nu au comunicat. Prin urmare, am făcut inclusiv la CSM o adresă, pentru că nu este normal ca pe 22 august să mergi la instanță, iar pe 23 să ai sentință. Nu ai timp nici măcar să trimiți părților o adresă în acest sens. Partea aceasta m-a surprins, din acest punct de vedere putem vorbi de un deficit de democraţie în România, pentru că instanţele iau decizii împotriva autorităţilor locale de foarte multe ori în mod inexplicabil din punctul de vedere al democraţiei. Eu oricum merg înainte, nu se pune problema de a ne opri aici, așa că am convingerea că vom prelua clădirea în scurt timp – nu ne schimbăm opțiunile și nici strategiile", a declarat primarul Antal.

Anunțată pe 7 septembrie, executarea silită a chiriașului de la fostul Cinema Arta și eliberarea de către acesta a clădirii nu a fost posibilă, deoarece avocații apărării au prezentat la fața locului o decizie de suspendare provizorie. Reprezentanții municipalității, veniți în număr mare la fața locului, alături de executorul judecătoresc, nu au avut altceva de făcut decât cale-ntoarsă, deoarece nu știuseră de decizia de suspendare.

Protocolul de predare a clădirii fostului Cinema Arta din Sfântu-Gheorghe a fost semnat în primăvara lui 2009, la Bucureşti, între administraţia locală din Sfântu Gheorghe şi RADEF, dar a fost contestat în instanţă de către un om de afaceri, proprietarul firmei ILG Discret, cea care are în folosinţă clădirea fostului Cinema Arta. Municipalitatea sus­ţine că în clădirea fostului Cinema va fi mutat Teatrul „Andrei Mureşanu”, care la acest moment nu are un sediu propriu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Drept la replica, 4 octombrie 2011
Antal Arpad dezinformează şi intimidează instanţele de judecată din Sfântu Gheorghe Primarul atotputernic din Sfântu Gheorghe dictează soluţii magistraţilor covăsneni În citeste integral
Antimanele, 23 septembrie 2011
Iliescu are 50 de clase peste Antal Arpad. El ar fi bun de primar, nu şovinele ăsta care visează numai autonomii, el cu burta plină, lumea necăjită. Dar...mai greu cu mentalităţile citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.