ACTUALITATE 20 martie 2012

Antal Árpád mai vrea un mandat

de Székely Emőke | 80 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, va candida pentru un nou mandat de edil al municipiului reședință de județ. El dorește să continue munca începută cu aproape 4 ani în urmă, având planuri mărețe de dezvoltare a infrastructurii și a spiritului comunitar.

Strângere de semnături

La congresul UDMR de anul trecut, partidul a adoptat o hotărâre potrivit căreia candidații au nevoie de semnăturile a 3% din populația maghiară din localitatea respectivă pentru a putea intra în cursa pentru fotoliul de primar. Antal are nevoie de cel puțin 1.300 de semnături, dar dorește să adune 2.500. Semnăturile vor fi strânse de voluntari în trei locații. „Îi rog pe acei cetățeni care doresc continuarea drumului început acum patru ani de zile să mă sprijine cu semnături” – a declarat Antal.

Continuarea lucrărilor de infrastructură

Deși programul actualului primar va fi făcut public la începutul campaniei electorale, am aflat că Antal Árpád dorește continuarea lucrărilor de infrastructură. „Dacă adunăm suma tuturor proiectelor care au fost declarate eligibile, vedem că investițiile în orașul Sfântu Gheorghe sunt de 90 de milioane de euro. În anii ce urmează vrem să finalizăm lucrările începute și să continuăm modernizarea infrastructurii. De asemenea voi pune accent pe menținerea spiritului comunitar care s-a dezvoltat în Sfântu Gheorghe, și care sper să nu fie distrus în lunile care urmează” – a declarat primarul.

Majoritate în Consiliul Local

În actualul mandat al Consiliului Local Sfântu Gheorghe, UDMR nu are majoritate, lucru care, după spusele primarului, i-a împiedicat în repetate rânduri în realizarea obiectivelor, unele proiecte de hotărâre fiind discutate în mai multe rânduri până s-a ajuns la un consens. De aceea Antal își dorește ca partidul din care face parte să aibă majoritate în urma scrutinului local din iunie. Lista candidaților pentru posturile de consilieri nu se știe deocamdată, aceasta urmând a fi dată publicității în luna aprilie.

Antal Árpád le cere românilor să îl judece după fapte

Conform Agerpres, primarul Antal Árpád le cere românilor să îl judece după faptele sale şi nu după vorbele altora.

În cadrul conferinţei de presă susţinute luni, cu prilejul lansării unei campanii de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii sale, Antal Árpád a ţinut să transmită un mesaj nu doar maghiarilor, ci şi românilor care trăiesc în Sfântu Gheorghe.

„Îi rog pe români să mă judece după ceea ce fac şi nu după ce spun alţii despre mine (...) Să creadă ce văd cu ochii proprii nu ce spun cei de la Bucureşti”, a declarat Antal Árpád, arătând că sunt unele persoane interesate să îl prezinte drept „antiromân, radical ori extremist”.

Alegerile locale de anul acesta vor avea loc pe data de 10 iunie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, 21 martie 2012
Şi de realizat ce nume aţi realizat asa mare şi tare?Câteva straduţe asfaltate?În rest nimic,spitalul a durat mult prea mult să-l reparaţ,la fel şi statuia lui Mihai Viteazu,aţi atras citeste integral
, 21 martie 2012
Tocmai de aia va fi mai usor pentru români sa-l judece,pentru actele lui anti-româneşti şi extremiste.Cum se face domnule primar ca deşi există sentinţe judecătoreşti defitive şi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.