ACTUALITATE 30 iunie 2014

Amenzi mai mici pentru încălcarea legii pășunatului

de Székely Emőke | 87 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a votat săptămâna trecută un proiect de hotărâre prin care scade valoarea amenzilor pentru pășunatul în zone interzise.

„În hotărârea inițială amenda pentru pășunatul în zone interzise a fost de maximum 25.000 de lei în cazul persoanelor juridice, ceea ce este în contradicție cu o lege fiscală, motiv pentru care trebuie să scădem acest plafon maxim, care nu poate depăși 8.000 de lei. Astfel amenda va fi între 4.000-8.000 de lei” – a declarat primarul Antal Árpád.

Amenda pentru persoanele fizice nu a fost modificată, aceasta este în continuare între 500-1.000 de lei. În ambele cazuri Primăria Sfântu Gheorghe poate reține animalele până la plata amenzii.

Hotărârea de CL despre pășunat a fost adoptată în primăvara acestui an după ce mai mulți cetățeni din oraș au semnalat nereguli cu privire la această activitate.

„Oamenii sunt supărați pe bună dreptate, sunt probleme cu câinii ciobanilor, care i-au atacat pe turiști, pe cei care fac plimbări în zona Simeria sau spre Șugaș Băi. Este vorba de 3-4 turme care pasc în zone frecventate de turiști. Propunerea mea este aceea ca pășunatul să fie interzis în toate zonele din oraș, excepție făcând Chilieni și Coșeni, unde trăiesc crescători de oi, și unde oricum lumea nu merge la iarbă verde” – a declarat la vremea respectivă primarul Antal Árpád.

Acesta a mai spus că ciobanii își vor putea duce oile la păscut pe terenurile Primăriei sau ale composesoratelor (pe care le închiriază), însă până acum se întâmpla ca ciobanul să fi închiriat o parcelă de jumătate de hectar, dar de fapt oile au păscut pe o suprafață de câteva hectare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.