Amenzi de peste un milion de lei, aplicate în 2016 de Poliția Locală din Sfântu Gheorghe
Poliția Locală din reședința de județ a emis în anul trecut 10.023 de amenzi, din care 9.393 au fost în bani, în valoare totală de 1.082.060 de lei, arată un comunicat publicat pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.
Potrivit acestuia, contravențiile caracteristice municipiul Sfântu Gheorghe sunt pe probleme legate de inundarea apartamentelor, intrările blocate în locuințe, vecinii prea zgomotoși sau prezența animalelor nesupravegheate prin oraș.
„Hadnagy István (șeful poliției locale - n. red.) a afirmat că o problemă care se cere în continuare a fi soluționată este situația copiilor care cerșesc în oraș precum și a vânzătorilor ce comercializează pe stradă produse de sezon fără autorizație. Cerșetorii minori lăsați fără îngrijire sunt predați de către personalul poliției locale centrului de primire din strada Borviz al Consulului Județean, de unde însă aceștia revin la părinții lor, astfel situația se va repeta. Amenda în bani nu constituie soluție nici în cazul părinților copiilor cerșetori, și nici la vânzătorii ambulanți. Soluția, în cazul vânzătorilor ambulanți veniți cei mai mulți la Sfântu Gheorghe din Vâlcele și Hetea, ar fi valorificarea mărfurilor lor în localitatea de reședință”, arată aceeași sursă.
Poliția Locală din Sfântu Gheorghe a fost înființată în 2011. La ora actuală, la sediul din strada Nicolae Grigorescu își desfășoară activitatea 45 de angajați, dintre care 37 sunt purtători de uniformă.
„Jurisdicția Poliției Locale se extinde asupra a cinci sfere: ordinea publică, ordinea în circulația rutieră, inspectoratul construcțiilor, ocrotirea mediului înconjurător și inspectoratul comercial.
La sediul ei se stă de gardă la dispoziția populației 24 de ore din 24, respectiv în serviciu de dispecerat, în toate cazurile ce-i intră sub jurisdicție. Colegul care e de serviciu dispune de un modern sistem de luat vederi ce acoperă tot orașul, urmărește străzile, sensurile giratorii importante pentru urmărirea traficului, intrările respectiv ieșirile în și din Sfântu Gheorghe, piețele mai mari, parcurile, cartierele care mai demult ridicaseră probleme. Imaginile obținute sunt păstrate în general o perioadă de 30 de zile”, mai prezintă sursa citată.
Sursă foto: sfantugheorgheinfo.ro