ACTUALITATE 10 martie 2023

Amendat cu 5.000 de lei pentru transport public de persoane fără autorizație

de David Leonard Bularca | 1353 vizualizări

Un bărbat din Brașov a fost amendat de polițiștii covăsneni cu 5.000 de lei și i s-au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele după ce a fost prins că efectua transport public de persoane pe ruta Araci-Brașov fără a deține autorizație în acest sens. Descoperirea a fost făcută de polițiști marți, pe 7 martie, conform unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna. 

„La data de 07.03.2023, în jurul orei 06:00, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe, în timp ce desfășurau activități specifice de serviciu, pe DJ 103, în localitatea Araci, au depistat un bărbat de 54 ani, din județul Brașov, în timp ce efectua transport public de persoane, contra cost, fără a deține o autorizație de taxi valabilă sau o copie conformă valabilă.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul a efectuat transport public de persoane, în mod repetat, pe ruta Araci-Brașov, fără a fi autorizat să desfășoare aceste activități, potrivit prevederilor legale”, se arată în comunicatul de presă. 

Bărbatului i-a fost interzis dreptul de a mai folosi mașina cu ajutorul căreia transporta persoane în mod ilegal.

„Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii nr.38 din 2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu amendă în valoare de 5000 lei și reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor.

Totodată, a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului folosit la transportarea persoanelor, pentru o perioadă de șase luni”, au mai transmis polițiștii covăsneni. 

Sursa foto (arhivă): IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.