ACTUALITATE 10 iunie 2012

Alegerile locale în Covasna

de Székely Emőke | 57 vizualizări

Rezultatele scrutinului din 10 iunie le aflaţi luni de pe site-ul www.covasnamedia.ro şi cu detalii în ziarul nostru de marţi.

Duminică s-au desfășurat și în judeţul Covasna alegerile locale. Până la închiderea ediţiei ziarului nostru nu s-au înregistrat incidente, iar prezența la vot a fost ceva mai crescută decât în urmă cu patru ani.

Oamenii sunt încrezători

I-am întrebat pe câțiva dintre cetățenii care tocmai ieșeau de la urne pentru ce au votat și ce speră de la noii aleși. O pensionară pe nume Lázár Edit s-a dus la urne încă de dimineață de când s-au deschis secțiile de votare. Ea ne-a spus că a venit la vot pentru că prețuiește acest drept. „Ani de zile am votat degeaba. Acum măcar ne putem exprima fiecare punctul de vedere. Vin de fiecare dată la vot tocmai pentru că am ceva de spus. În legătură cu așteptările pe care le am, sper și eu într-un viitor mai bun, ca toți ceilalți” – ne-a spus femeia.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, Bálint Ioan, ne-a spus că a votat pentru un oraș mai dezvoltat și este ferm convins că și votul lui contează. „Cred că acest oraș se îndreaptă într-o direcție bună. M-am dus la vot, deși în urmă cu patru ani n-am fost. Acum însă cred că este important ca Sfântu Gheorghe să meargă înainte pe drumul pe care l-a început și dacă pot și eu aduce o mică contribuție la acest lucru, de ce să nu o fac?” – a declarat Bálint Ioan.

Și tinerii au mers la vot

Echipele de campanie ale partidelor erau pline de tineri, iar aceștia au mers ieri la vot pentru a-și exprima punctul de vedere. Marius Tudor ne-a spus că vrea să își facă un rost aici, de aceea crede că este important să meargă la vot. „Schimbarea nu este întotdeauna rea, deși nu prea cred că se va schimba clasa politică din județul Covasna prea curând. Cu toate acestea cred că în ultimii patru ani s-au făcut multe, poate mai multe decât s-ar fi așteptat mulți, inclusiv eu” – a spus tânărul.

Antal a votat pentru orașul viitorului

Actualul primar al municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, și-a exprimat votul la secția de votare din Sala Municipală a Sporturilor. El a spus la ieșirea de la urne că a votat pentru „orașul viitorului” și că speră ca cetățenii să recunoască eforturile pe care le-a depus în ultimii patru ani pentru acest oraș. Primarul a mai adăugat că speră într-o prezență ridicată la vot pentru că astfel cei din municipiul reședință de județ pot arăta că sunt o comunitate puternică.

Şi persoane dezamăgite... de clasa politică

„Am 30 de ani și este pentru prima oară când nu am mers la vot. Nu am mers pentru că am considerat că pur și simplu nu aveam pe cine să votez, iar să merg doar pentru a da un vot nul chiar nu am considerat că e cazul. Știu că se spune că dacă nu votezi nu ai dreptul să te plângi apoi... dar ideea e că, chiar dacă am votat în trecut, oricum nu am avut cui să mă plâng... și chiar dacă m-am plâns, oricum nu m-a ascultat nimeni. Consider că e o clasă politică atât de josnică și de uzată, listele au fost cu aproape aceleași nume din ultimii ani, încât am obosit să votez oameni care nu mă reprezintă sau oameni despre care știu că nu au niciun interes în a face ceva mai bine. Asta e părerea mea, mi-o asum: dacă politicienii nu se deranjează să facă ceva real în folosul celor care-i aleg, eu de ce m-aș deranja să merg la vot...?” ne-a spus dezamăgită Maria Cristea.

Prezență ridicată la vot

Conform adatelor înregistrate până la ora 16, prezența la vot a fost la nivelul județului Covasna de 33,46%. La ora menționată nu au fost primite încă date de la Întorsura Buzăului, în celelalte orașe ale județului prezența la vot a arătat astfel: Sfântu Gheorghe 27,93%, Târgu Secuiesc 30,72%, Baraolt 36,47%, Covasna 30,58%. Cei mai mulți cetățeni au mers la urne în comuna Malnaș, unde ieri până la ora 16 votaseră 64,49%.

În județul Covasna sunt înregistrate în total 160.172 persoane cu drept de vot, iar în 2008 și-au exprimat acest drept 78.994 de persoane.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.