ACTUALITATE 23 august 2011

AJOFM s-a autodepăşit

de Székely Emőke | 55 vizualizări

Cu un total de aproape 1.000 de absolvenţi, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna înregistrează cel mai bun an din punct de vedere al cursurilor de perfecţionare şi formare profesională.

„Am depăşit planul în această privinţă. Am organizat şi continuăm să organizăm cursuri pentru şomeri, iar rezultatele de până acum sunt bune, întrucât 50% dintre cei ce au absolvit un astfel de curs, şi-au găsit un loc de muncă”, a declarat directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor.

Cursurile cu cel mai mare succes au fost cele de cioplitori de piatră, care se vor termina luna aceasta. 23 de persoane au început acest curs, dintre care 3 s-au angajat între timp, astfel numărul absolvenţilor va fi de 20. De asemenea cursurile de limbi străine au avut succes, chiar şi persoane de etnie romă dorind să participe la cursuri de limbă germană.

Kelemen Tibor a spus că o parte dintre cei care urmează aceste cursuri o fac pentru ca apoi să îşi deschidă propria afacere în domeniu. El a a dat exemplul unei femei din Zagon care urmează cursul de frizer-coafor în prezent, pentru că doreşte să îşi deschidă un astfel de salon în Zagon, aici nefiind oficial nicio astfel de locaţie.

În ceea ce priveşte cursurile ce urmează a fi organizate, acestea vor fi de dulgher, zidar, tâmplar şi montator rigips.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.