ACTUALITATE 31 octombrie 2012

Aglomerație în atelierele auto

de Székely Emőke | 60 vizualizări

De frica amenzilor, şoferii stau la coadă să-şi echipeze maşinile cu cauciucuri de iarnă.

Odată cu frigul şi cu vestea că va începe să ningă în curând, s-au aglomerat și atelierele auto. Mai mult de frica amenzilor, și nu pentru siguranță, şoferii din Sfântu Gheorghe se grăbesc să își monteze anvelopele de iarnă înainte de apariția primilor fulgi de zăpadă.

Angajatul unui astfel de atelier ne-a spus că nu duc lipsă de clienți în această perioadă, și îi sfătuiește pe conducătorii auto să vină la atelier după o programare prealabilă pentru a nu sta la coadă. „Legea spune că montarea anvelopelor de iarnă nu ține de o dată din calendar, ci de vremea de afară. Cum în ultimele zile s-a răcit brusc, au apărut șoferii la noi să le montăm pneuri de iarnă. Avem și câte 30 de comenzi pe zi. Unii vin cu anvelopele cumpărate anul trecut, alții cu unele noi, depinde de posibilitățile financiare ale fiecăruia” – povestește angajatul.

Șoferii care fac abatere de la respectarea legii și vor fi prinși circulând cu anvelope de vară pe drumuri cu zăpadă sau gheață riscă amendă între 630-1.400 de lei. Anul trecut, la două zile după prima ninsoare polițiștii au întocmit 12 procese verbale și au amendat șoferii care nu s-au conformat cerințelor legii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.