ACTUALITATE 20 iulie 2021

Acțiuni împotriva țânțarilor și căpușelor, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1209 vizualizări

După ce săptămâna trecută autoritățile din Sfântu Gheorghe ne-au declarat că pulverizarea împotriva țânțarilor ar putea avea loc abia la începutul lunii august din cauza unor proceduri birocratice, primăria a transmis luni un comunicat de presă în care anunță că de fapt o acțiune de dezinsecție va avea loc săptămâna aceasta, dacă nu plouă. 

Vizate sunt și căpușele, nu doar țânțarii, iar pulverizarea va avea loc de la sol, mai anunță autoritățile, care fac apel la locuitori să evite zonele proaspăt acoperite de acțiune.  

O acţiune de dezinsecţie împotriva ţânţarilor va avea loc în nopţile de 21 şi 22 iulie la Sfântu Gheorghe. Operaţiunea se va desfăşura după lăsarea întunericului pentru a avea efectul scontat şi pentru a proteja albinele.

Pentru acţiune vor fi folosite pompe manuale, dar substanţele insecticide vor fi împrăştiate şi din maşină, urmând să fie cuprinse toate zonele publice ale Municipiului Sfântu Gheorghe, inclusiv satele aparţinătoare, zone de agrement, parcuri.

De asemenea, vor fi împrăştiate substanţe şi împotriva căpuşelor în zonele de picnic, cum ar fi malul Oltului sau liziera pădurii spre Şugaş Băi.

Se vor folosi substanțe sub formă de ceață termică și soluții apoase. Substanţele folosite sunt Cypermetrin în cazul ţânţarilor (aviz nr. 3400BIO/18/12.24) şi Biotrin plus pentru căpuşe (aviz nr. 3226BIO/18/12.24). Ambele substanţe sunt aprobate de Ministerul Sănătăţii şi au toate avizele necesare.

Primăria Sfântu Gheorghe face un apel la locuitori ca în timpul acţiunii să se evite zonele vizate pentru a nu inhala vaporii substanțelor folosite. Accesul este permis după o jumătate de oră de la terminarea tratamentului. În caz de ploaie, acţiunile vor fi decalate cu o zi.

Primăria Sfântu Gheorghe îşi doreşte ca pe viitor să realizeze această acţiune preventiv, în sensul de a omorî larvele înainte de a deveni insecte, însă anul acesta din motive juridice nu a fost posibilă această acţiune”, arată comunicatul de presă trimis luni de Primăria Sfântu Gheorghe. 

Anul trecut pulverizarea împotriva țânțarilor a avut loc în două etape, prima la sfârșitul lunii iulie, iar a doua după  aproape două săptămâni. Dezinsecţia s-a făcut atât aerian, din avion, cât şi la sol, în zonele cu potenţial de înmulţire a ţânţarilor şi insectelor. Insecticidul folosit atunci a fost Cymina Plus. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.