ACTUALITATE 16 iulie 2021

Când va începe pulverizarea împotriva țânțarilor la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1825 vizualizări

Pulverizarea împotriva țânțarilor ar putea avea loc la Sfântu Gheorghe cel mai devreme la începutul lunii august, potrivit autorităților locale. 

Săptămâna viitoare o să pornim achiziția publică, sper să se realizeze în maxim două-trei săptămâni. Dacă am realizat achiziția, activitatea (n.red. de dezinsecție) va avea loc în una-două zile. Până la începutul lunii august sper să reușim”, ne-a declarat joi viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Amânarea acestui proces s-a întâmplat anul acesta din cauza birocrației, pe fondul faptului că s-a încercat crearea unui nou cadru legal, care să prevadă mai degrabă uciderea larvelor. 

Am încercat o altă abordare, deci să omorâm larvele, dar au intervenit niște complicații juridice în regulament, în caietul de sarcini care a fost adoptat și a trebuit modificat. (...) Mai trebuie urmată și procedura de publicitate. De aceea nu am reușit să îl supunem la vot. Până am face pe noua metodă cred că ar veni iarna și nu ar mai fi țânțari. O să își urmeze calea și pe baza vechiului regulament, dar nu din avion, ci din mașini și din pulverizare manuală o să facem, sper, cu achiziție directă. De aia pot să spun că o să îl facem rapid. Am fi vrut să îl facem cu noua metodă, împotriva larvelor, dar asta nu se va putea”, ne-a mai spus viceprimarul. 

Potrivit acestuia, pe lângă faptul că metoda folosită anul trecut, de pulverizare din avion, a primit câteva reclamații din partea cetățenilor, aceasta ar fi fost între timp și interzisă. 

Anul trecut pulverizarea împotriva țânțarilor a avut loc în două etape, prima la sfârșitul lunii iulie, iar a doua după  aproape două săptămâni. Dezinsecţia s-a făcut atât aerian, din avion, cât şi la sol, în zonele cu potenţial de înmulţire a ţânţarilor şi insectelor. Insecticidul folosit atunci a fost Cymina Plus. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.