ACTUALITATE 4 iulie 2013

Acțiuni de prevenire a accidentelor cu bicicliști

de Székely Emőke | 148 vizualizări

Dat fiind faptul că numărul accidentelor în care sunt implicaţi bicicliști sau căruțași este în creștere, conducerea IPJ Covasna a decis ca în următoarele zile să intensifice controalele pe șoselele din județ.

În primele 6 luni ale anului în județul Covasna s-au produs 36 accidente de circulaţie, din care au rezultat 4 persoane decedate şi 39 de persoane rănite grav, ceea ce comparativ cu perioada similară a anului 2012 reprezintă scăderea cu 2 a numărului de accidente şi menţinerea constantă a numărului persoanelor decedate (4) în timp ce numărul persoanelor rănite grav şi uşor a crescut cu 3 respectiv 8.

Din totalul acestora, un număr de trei accidente (cu două mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut), soldate cu 3 răniţi grav, au avut drept cauză principală de producere abaterile bicicliştilor, iar unul soldat cu rănirea gravă a unei persoane şi uşoară a alteia din vina conducătorilor de atelaje.

Conform rezultatelor analizei efectuate asupra accidentelor (grave şi uşoare) în care au fost implicaţi (cu sau fără vinovăţie) bicicliştii, 5 din cele 8 accidente s-au produs pe raza de competenţă a poliţiei Baraolt (câte două în Baraolt şi Aita Mare şi unul în afara localităţii Belin), motiv pentru care se impune intensificarea acţiunilor în această zonă.

Miercuri, pe DN12 în afara localităţii Malnaş s-a produs un accident soldat cu decesul unui biciclist, ca urmare a neasigurării acestuia la schimbarea direcţiei de mers spre stânga.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.