ACTUALITATE 22 aprilie 2013

Acțiune anti-cerşit în Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 74 vizualizări

Polițiștii de la IPJ Covasna au desfășurat vineri o acțiune în locuri frecventate de persoane care practică cerşetoria, şi anume supermarketuri şi unităţi de alimentaţie publică. Cu această ocazie au fost legitimate un număr de 11 persoane, au fost identificaţi un număr de 3 minori care practicau cerşetoria şi au fost aplicate un număr de 4 sancţiuni contravenţionale.

„Trei dintre sancționați au primit doar avertismente, iar o persoană a fost amendată cu suma de 100 de lei. Asemenea acțiuni de combatere a cerșetoriei vor mai avea loc și în perioada următoare” – ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Diana Lolu.

Se știe însă că aceste persoane nu vor achita amenda. Legea spune că în cazul în care se adeverește faptul că persoana în cauză nu are venit, amenda este transformată în ore de muncă în folosul comunității.

Primăria Sfântu Gheorghe a lansat în urmă cu câteva luni un apel către populație prin care le-a cerut localnicilor să nu le dea pomană cerșetorilor. Pe atunci primarul Antal Árpád declara că cerșetorii care „lucrează” în Sfântu Gheorghe provin din alte localități, și susținea că prin neajutarea lor cetățenii vor elimina această categorie de persoane din oraș.

Sunt câțiva cerșetori în oraș care nu se lasă duși cu una cu două. Cerșetorii din piața centrală sau copiii care adună monedele de 50 de bani în jurul supermarketurilor spun că nu le este frică de oamenii legii, ei vor continua să apară în locurile unde își desfășoară „afacerea”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.