ACTUALITATE 3 martie 2014

A început simularea națională a Bacalaureatului!

de Monica Vrânceanu | 58 vizualizări

Rezultatele acestor teste nu vor fi trecute în catalog

Peste 3.200 de elevi covăsneni de clasa a XI-a și XII-a susțin, în aceste zile, simularea examenului de Bacalaureat.

Inspectorul școlar Farkas Csaba ne-a declarat că elevii susțin examenele în școala de provenienţă, liceele având obligația de a organiza și asigura condițiile pentru buna desfășurare a acestora. Potrivit lui Farkas, luni, în prima zi a simulării – cea a probei de Limba și Literatura Română, nu s-au înregistrat incidente deosebite. În context, Farkas a precizat că această simulare se desfășoară respectând condițiile și parcursul probelor de la Bacalaureat, examenele scrise fiind deci supravegheate și video.

Simularea Bacalaureatului va continua zilele acestea cu probele la Limba și Literatura Maternă, Matematică și materia la alegere a profilului sau specializării. Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afişate în 14 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea examenului de bacalaureat vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei. Probele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2014 vor fi susţinute de absolvenţii claselor a XII-a în perioada 10 iunie – 7 iulie. Pentru elevii care termină liceul în 2014, cursurile anului școlar se încheie în 30 mai.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.