ACTUALITATE 2 februarie 2012

A fost adoptat bugetul județului

de Székely Emőke | 79 vizualizări

Consiliul Județean Covasna se va gospodări anul acesta din 180 de milioane de lei.

Proiectul de hotărâre cu privire la bugetul pe anul 2011 a fost votat în cadrul ședinței de ieri de la Târgu Secuiesc. Bugetul total al județului a crescut față de anul trecut datorită proiectelor europene câștigate. Președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a declarat că a scăzut suma alocată cheltuielilor de întreținere și funcționare, dar a crescut suma destinată dezvoltării.

„95% din banii pentru dezvoltare provin din proiecte europene câștigate, iar cea mai mare parte a acestei sume o constituie investițiile pentru colectarea și prelucrarea selectivă a deșeurilor. 20% din banii europeni sunt pentru reabilitarea drumului între Covasna și Târgu Secuiesc, iar alţi 20% se vor îndrepta către sfera socială. Țin să menționez că în instituțiile subordonate Consiliului Județean Covasna sunt îngrijiți 1.200 de copii, sprijinim 4.100 de persoane cu dizabilități și întreținem două cămine de bătrâni” – a declarat Tamás Sándor.

Printre prioritățile CJ pentru acest an se numără construirea unui centru de colectare a deșeurilor între Moacșa și Leț, unde vor fi prelucrate deșeurile produse de către locuitorii județului. Drumul județean 121, care leagă Târgu Secuiesc de Covasna, se va finaliza în luna mai, valoarea investiției fiind de 1,5 milioane de euro. Spitalul Județean de Urgență se află de asemenea pe lista priorităților, CJ alocând anul acesta sume consistente pentru dezvoltarea și dotarea unității sanitare.

CJ a înființat un fond de 500.000 de lei pentru dezvoltarea bazelor sportive, dar în 2012 se va continua și programul de reabilitare a caselor de cultură.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.