ACTUALITATE 22 mai 2011

A ajuns la spital după ce l-a atacat ursul

de Monica Vrânceanu | 51 vizualizări
Un bărbat din Filia a ajuns la finele săptămânii trecute la Spitalul Județean din Sfântu-Gheorghe, după ce a fost atacat de un urs. Potrivit unui comunicat de presă al SJU, bărbatul a ajuns la spital cu răni multiple, fiind dus imediat în sala de operații. Directorul Ambulanței Covasna, Tiberiu Poștoacă, a declarat că bărbatul avea 54 de ani și era rănit grav când a ajuns la Sfântu-Gheorghe. Potrivit lui Tiberiu Poștoacă

Un bărbat din Filia a ajuns la finele săptămânii trecute la Spitalul Județean din Sfântu-Gheorghe, după ce a fost atacat de un urs. Potrivit unui comunicat de presă al SJU, bărbatul a ajuns la spital cu răni multiple, fiind dus imediat în sala de operații.

Directorul Ambulanței Covasna, Tiberiu Poștoacă, a declarat că bărbatul avea 54 de ani și era rănit grav când a ajuns la Sfântu-Gheorghe. Potrivit lui Tiberiu Poștoacă, omul prezenta răni pe spate și la cap și o fractură la umărul drept. După operații, bărbatul a fost reținut la Secția de chirurgie a SJU, medicii continuând investigațiile asupra stării sale și supraveghindu-l continuu. În următoarele zile, asupra bărbatului se va interveni cu o serie de operații chirurgicale estetice.

În ceea ce privește împrejurările în care omul a ajuns să fie atacat, se pare că acesta se afla în pădurile Baraoltului, acestea fiind cunoscute ca tranzitate de urși; este foarte posibil ca ursul care l-a atacat pe bărbatul de 54 de ani să fi simțit că terenul său este de fapt invadat de un intrus, motiv pentru care animalul a reacționat prin instinctele sale naturale.

În județul Covasna trăiesc, potrivit unor statistici neoficiale, aproximativ 900 de urși. Județul este însă permanent tranzitat de urși din județele vecine Harghita și Vrancea, drept pentru care cei de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) nu pot oferi o cifră exactă în ceea ce privește efectivul de urși al județului.

Tocmai din cauza acestor tranzite, dar și ca urmare a unei înmulțiri a urșilor prin natalitate - pădurile din Covasna fiind foarte prielnice acestei specii, numărul urșilor a crescut semnificativ în ultimii ani. Acest lucru a dus inclusiv la coborârea urșilor în satele din apropierea pădurilor și la pătrunderea acestora în gospodăriile oamenilor, cărora le-au atacat și ucis animalele în nenumărate rânduri. Pe de altă parte, se pare că nici oamenii nu au înțeles faptul că urșii nu trebuie deranjați în mediul lor natural, multe persoane fiind atacate în ultimii ani tocmai pentru că s-au apropiat prea mult de aceste animale sălbatice.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.