ACTUALITATE 13 februarie 2023

Și în anul 2023 jandarmii păstrează tradiția și donează sânge!

de David Leonard Bularca | 518 vizualizări

Jandarmii covăsneni duc mai departe tradiția atunci când vine vorba de donat sânge. Săptămâna trecută, aceștia au mers la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe pentru a-i ajuta pe cei aflați la nevoie. 

„Jandarmii covăsneni au executat prima misiune din anul acesta la Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna.

În perioada 08-10.02.2023, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna s-au prezentat și au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe.

Jandarmii se gândesc mereu la cei aflați în suferință și își doresc să contribuie cu o mică parte din ei, pentru a întinde o mână vieții”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției noastre.

Jandarmii covăsneni subliniază faptul că simplul gest de a dona poate salva viața cuiva și, drept urmare, ei îi îndeamnă pe oameni să li se alăture în această acțiune. 

„Prin această acțiune, vrem să întărim și să transmitem ideea că un simplu gest, acela de a dona sânge, înseamnă, de multe ori, a salva viața cuiva aflat în suferință!    

Alătură-te nouă și tuturor celor care înțeleg importanța unui gest atât de mic, dar atât de important! 

Și nu uita, fiecare dintre noi am putea avea nevoie la un moment dat de acea picătură de sânge, pentru ca viața să ne fie salvată”, se mai arată în sursa citată anterior. 

Trimestrial, angajații Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna se prezintă la Centrul de Transfuzii pentru a dona sânge. 

„Cu această ocazie nu putem să nu amintim de ceilalți colegi care sunt „donatori onorifici”, în sensul că donează sânge periodic la solicitarea Centrului de Transfuzii Sanguine. 

Trimestrial, contribuim cu prezența noastră, impulsionând prin exemplul personal această activitate de donare de sânge, și putem afirma că am făcut un obicei din a ajuta comunitatea și în acest mod, pe lângă misiunile specifice executate pentru siguranța cetățenilor”, se mai arată în comunicatul de presă al IJJ Covasna. 

Ultima acțiune de donare de sânge a jandarmilor covăsneni a avut loc în septembrie anul trecut, conform informațiilor disponibile pe pagina de Facebook a instituției. 

Vă reamintim, condițiile pentru donarea de sânge sunt: vârsta 18-60 ani; greutate minimă 55 kg; stare bună de sănătate (fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele 2 săptămâni); mic dejun și lichide (apă, ceai, cafea, lapte) servite înainte de donare (obligatoriu!); interzis consumul de băuturi alcoolice cu 48 de ore înainte de donare; interzis fumatul cu 2 ore înainte și după donare.

Sursa foto: Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna/Facebook 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.