ACTUALITATE 18 august 2022

Întorsura Buzăului, încă un pas făcut pentru a îngropa cablurile de pe stâlpi

de David Leonard Bularca | 1000 vizualizări

Consilierii locali din Întorsura Buzăului au votat favorabil în ședința din 11 august un proiect de hotărâre ce prevede „schimbarea corpurilor de iluminat și introducerea cablurilor în subteran”. Astfel, orașul covăsnean încearcă să obțină fonduri de la Agenția Fondului de Mediu pentru trecerea în subteran a cablurilor care oferă un aspect inestetic orașului, a explicat primarul Raul Urdă. 

„Pe Agenția Fondului de Mediu se va deschide o finanțare prin care sunt eligibile cheltuieli pentru îngroparea firelor electrice în pământ, fundațiile, stâlpii și pentru eficientizarea iluminatului public. Avem în oraș aproape 1.000 de lămpi care trebuie eficientizate (...). Trebuie să fie o eficientizare de minimum 25% pe această măsură. Cu siguranță se obține (...). Încercăm să depunem astfel de cereri de finanțare pentru a primi bani și pentru a îngropa în pământ rețeaua de iluminat public din centrul orașului. Valoarea totală a acestei cereri de finanțare este undeva la 2 milioane 700 de mii de lei, dacă se aprobă prin Agenția Fondului de Mediu. Nu avem noi nimic de cheltuit, doar punem cererea de finanțare. Dacă nu primim finanțarea ne vom orienta la alte surse de finanțare, poate chiar din buget local”, a spus, în timpul ședinței, primarul Raul Urdă. 

Demersurile pentru îngroparea cablurilor de pe stâlpii din zona centrală a orașului Întorsura Buzăului au început încă din luna martie a anului 2021, după cum declara, la acea vreme, pentru redacția noastră, Raul Urdă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.