ACTUALITATE 21 aprilie 2021

Întorsura Buzăului: fără apă caldă pe timpul verii pentru al treilea an la rând

de David Leonard Bularca | 1981 vizualizări

Când preconizează autoritățile că vor opri furnizarea agentului termic 

Autoritățile din Întorsura Buzăului au hotărât, pentru al treilea an la rând, ca în timpul verii centrala orașului să nu funcționeze, deoarece aduce prea multe pierderi. Totuși, între timp, și marți s-a oprit furnizarea agentului termic din cauza unei defecțiuni. Într-un anunț făcut pe pagina de Facebook a Primăriei din Întorsura Buzăului marți, 20 aprilie a.c., se anunța faptul că centrala termică din oraș are defecțiuni, iar, pentru moment, nu se mai furnizează căldură și apă caldă. 

Despre actuala defecțiune a centralei, directorul Sala Elemér spune că aceasta va fi rezolvată în cursul zilei de miercuri, 21 aprilie a.c..

„Da, deci centrala dacă e oprită nu avem agent termic și nici apă caldă, nici căldură. Deci s-a stricat o piesă la un reductor, pe care azi dimineață (n. red. marți, 20 aprilie a.c.) am identificat-o și ne-am dus la Brașov la un atelier de prelucrare. Mâine la ora 15:00 va fi gata piesa și cred că după ora 18:00 va fi gata (n. red. reparația defecțiunii)”, ne-a spus, într-o discuție telefonică, directorul centralei de la Întorsura Buzăului.

Întrebat dacă pe timpul verii centrala va mai funcționa, Sala Elemér a spus că pierderile ar fi prea mari. 

„Nu, nu, nu, nu. Deci nu este eficientă funcționarea centralei când furnizăm numai apă caldă, că pierderile sunt mai mari decât agentul pe care îl facturăm, deci gigacaloria. În perioada asta de oprire putem să facem reviziile și reparațiile capitale”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Sala Elemér. 

În cel mai bun caz, întorsurenii vor mai beneficia de agent termic de la centrala orașului până pe 1 iunie. 

„În funcție de vreme, dar cred că până în mijlocul lunii mai vom furniza, depinde acum. Știți cum este vremea pe aici, că în alte părți e mai cald, dar aici probabil că în perioada 15 mai, maxim 1 iunie (n. red. se va stopa furnizarea agentului termic)”, a mai spus Sala Elemér.

Problemele legate de centrala din Întorsura Buzăului sunt vechi. Într-un articol publicat anul trecut, intitulat „Dilema orașului Întorsura Buzăului: apă caldă sau pierderi de jumătate de milion de lei?”, fosta conducere a centralei și a orașului explicau faptul că nu se poate furniza agent termic pe timpul verii din cauza pierderilor pe care centrala le-ar aduce. 

Se pare că, cel puțin pentru moment, noile conduceri, atât de la nivelul centralei, cât și de la nivelul orașului, nu au găsit soluții pentru a evita ca apa caldă în timpul verii la Întorsura Buzăului să nu țină doar de domeniul trecutului. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.