ACTUALITATE 27 noiembrie 2021

81.000 de teste rapide urmează să ajungă în școlile și grădinițele din județ

de David Leonard Bularca | 1803 vizualizări

ISU Covasna a oferit sprijin pentru transportarea acestora la sediul IȘJ

Pompierii covăsneni au transportat către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna 81.000 de teste rapide antigen non-invazive, necesare pentru testarea copiilor în școli și grădinițe privind infecția cu SARS-COV-2. Acestea urmează să ajungă în toate unitățile de învățământ din județ.

„O nouă distribuție de echipamente medicale  pentru sprijinul autorităților cu atribuții în gestionarea pandemiei făcută de pompierii militari.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mihai Viteazul” al județului Covasna a avut de această dată misiunea de a distribui către Inspectoratul Școlar Covasna un număr de 81.000 de teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, care urmează a fi utilizate în unitățile de învățământ din județ.

Transportul și distribuția echipamentelor medicale sau de protecție individuală către spitalele din județ, Direcția de Sănătate Publică și Serviciul de Ambulanță Județean, se desfășoară în mod constant și sunt asigurate de pompierii covăsneni.

Eforturile pompierilor, împreună cu autoritățile județene și locale sunt menite să vină în sprijinul cetățenilor județului Covasna, iar coordonarea tuturor misiunilor se realizează din cadrul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției  - C.J.C.C.I., care este operaționalizat din luna martie a anului 2020 și funcționează permanent, 24 din 24 de ore”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU Covasna.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că joi, 2 decembrie, va fi prima zi în care testele antigen rapide, pe bază de salivă, vor putea fi folosite, arată hotnews.ro.

Conform autorităților, copiii vor fi testați în zilele de luni și joi. Totuși, școlile decid dacă testarea va fi făcută la școală sau acasă, relatează digi24.ro. În cazul în care testul va fi efectuat în mediul școlar, tutorii legali ai copiilor vor completa un formular prin care își dau acordul privind această procedură. Dacă testarea se va realiza acasă, tutorii legali vor fi nevoiți să transmită rezultatul testului în scris învățătorului/dirigintelui sau persoanei desemnate la nivelul școlii.

În cazul în care un test rapid iese pozitiv, elevul/preșcolarul va efectua și un test PCR, iar dacă și acesta are același rezultat, copilul va rămâne în izolare la domiciliu 14 zile.

Sursa foto: comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.