ACTUALITATE 29 aprilie 2011

500 de lei divorţul administrativ la Sfântu-Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 627 vizualizări
50% dintre căsniciile din România se termină printr-un divorț, însă libertatea costă: Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe a aprobat ieri, în ședință ordinară, taxa pentru divorțul administrativ, aceasta fiind stabilită la 500 de lei. Consilierii locali din Sfântu-Gheorghe au arătat că nu se dorește ca autoritățile locale să facă concurență notarilor publici, care la rândul lor pot efectua desfacerea căsătoriei, însă au

50% dintre căsniciile din România se termină printr-un divorț, însă libertatea costă: Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe a aprobat ieri, în ședință ordinară, taxa pentru divorțul administrativ, aceasta fiind stabilită la 500 de lei.

Consilierii locali din Sfântu-Gheorghe au arătat că nu se dorește ca autoritățile locale să facă concurență notarilor publici, care la rândul lor pot efectua desfacerea căsătoriei, însă au subliniat că, deși nu se încurajează divorțul, dacă tot se ajunge la acesta, divorțul administrativ poate fi o metodă de rotunjire a veniturilor la bugetul local.

La Primărie vor putea însă divorța pe cale amiabilă doar cei care nu au copii, în vreme ce partajul bunurilor va trebui realizat tot la Judecătorie sau la notar. Tocmai de asta, divorțul administrativ cu 500 de lei nu pare a fi deloc o ”afacere”, divorțul similar la Judecătorie costând în jur de 42 de lei - taxă și timbru judiciar.

Sfântu-Gheorghe se înscrie astfel în lista orașelor cu cele mai scumpe divorțuri administrative din țară; la Târgu Mureș se plătește însă cel mai mult pentru un divorț administrativ: 650 de lei. Există însă și orașe în care acest divorț este gratuit - Deva, Arad sau București.

Pentru divorțul la Primărie este necesară completarea unei cereri şi a unei “declaraţii de stăruinţă”. Condiţiile pentru un divorţ administrativ sunt ca ambii soţi să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori şi niciunul dintre soţi să nu fie pus sub interdicţie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.