ACTUALITATE 11 mai 2014

44 de persoane s-au înscris pentru Expediția pe Mont Blanc

de Székely Emőke | 79 vizualizări

La sfârșitul săptămânii au început pregătirile pentru selecția acelor persoane care la sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie vor participa la expediția „Mont Blanc”, organizată în fiecare an de Asociația „Alpin Sport”.

Reprezentantul Asociației, Tulit Zsombor, spune că s-au înscris 44 de persoane, iar selecția se va face pe baza unor condiții pe care pretendenții trebuie să le îndeplinească.

„Există trei condiții pe care trebuie să le îndeplinească o persoană doritoare a ajunge cu noi pe Mont Blanc: să fi fost măcar o singură dată pe munte, vreme de două-trei zile, cu cortul – și dacă a fost iarna, acesta e un plus, să aibă un stil de viață cât mai sănătos – inclusiv condiție fizică și, nu în ultimul rând, să își dorească foarte mult să ajungă pe Mont Blanc”, a explicat Tulit.

Expediţiile pe Mont Blanc au pornit de la un pariu, când în urmă cu câțiva ani Tulit Zsombor a vrut să demonstreze că orice om sănătos care are o condiţie fizică medie, o ambiţie puternică şi un mentor bun, poate atinge performanţe remarcabile. Astfel, în cele șapte expediții pe Mont Blanc au participat până acum aproape 100 de persoane. Anul trecut au fost selectate 9 persoane, şi cu toții au reușit să ajungă pe vârf.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.