ACTUALITATE 13 ianuarie 2016

2016, un an plin de sport la Târgu Secuiesc

de Sever Ioan Miu | 899 vizualizări

Sala Polivalentă din Târgu Secuiesc va găzdui mai multe evenimente sportive de-a lungul anului, atât pentru amatori cât și pentru profesioniști.

„Luna aceasta încep antrenamentele la echipa noastră de futsal, KSE Târgu Secuiesc, antrenată de David Sanchez Madrid. În fiecare lună avem meci de futsal și, în funcție de calendarul Federației Române de Baschet, avem un meci sau două de baschet feminin, tot cu echipa noastră”, ne-a declarat oficialul Kocsis Zoltán.

La începutul anului, Sala Polivalentă va găzdui cel puțin un campionat de minifotbal. „Pe 23 ianuarie va avea loc o cupă de minifotbal în memoria lui Farkas István, care s-a îngrijit de sportul din Târgu Secuiesc și din județul Covasna. Anul trecut am organizat Cupa Memorială Selymes Béla la minifotbal pentru copii și pentru tineri. Vrem să facem și anul acesta, probabil prin februarie și să vină și fiul lui, renumitul Tibor Selymes, la acest eveniment. Oricum, în fiecare lună avem campionat de minifotbal pentru amatori, pentru că sportul e bun și pentru amatori, nu doar pentru legitimați”, a subliniat Kocsis.

Primăvara va începe, pe 4-6 martie, cu Campionatul Național de Karate Shotokan, iar pe 4-8 mai va avea loc cel mai mare eveniment sportiv din municipiu, Zilele Sportive Târgu Secuiesc. „La Zilele Sportive avem 25 de competiții diferite. Cele mai multe vor fi la Sala Polivalentă, dar vor avea loc și în alte părți, cum ar fi Stadionul sau terenul de popice. Anul trecut au fost 1500 de participanți, și anul acesta ne așteptăm la 1.000-1.500 de sportivi la eveniment”, a anunțat oficialul.

Copiii, atrași spre mișcare prin fotbal cu nasturi

„Aproape în fiecare lună organizăm câte ceva, ori pentru cei mici, ori pentru cei mari. De pildă, împreună cu asociația Soare Verde, câte un eveniment numit „Mozgó Délután” („După-amiază în mișcare”), la care participă 100 de copii. Facem ștafete, jucăm tenis de masă, organizăm vânători de comori în care copiii trebuie să găsească mere și bomboane, jucăm fotbal cu nasturi”, a povestit Kocsis Zoltán. Totodată, cei mici vor putea juca ping-pong și fotbal, împreună cu familiile lor, în cadrul Festivalului Internațional al Familiilor Creștine, organizat între 11 și 14 august de Sala Polivalentă împreună cu asociația Manna.

Copiii care deja au îmbrățișat sportul, practicând judo, sunt așteptați la sfârșitul anului la Cupa Târgu Secuiesc, care se va desfășura în jurul datei de 4 decembrie. „La fiecare Cupă Târgu Secuiesc la Judo avem câte 500-600 de copii. E o tradiție la noi, avem și campioni naționali și de aceea facem în fiecare an”, a încheiat Kocsis.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.