ACTUALITATE 16 ianuarie 2014

2014 – anul cu cel mai mare buget din istoria orașului Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 935 vizualizări

În jur de 10 milioane de euro proveniți din bani europeni vor trece anul acesta prin bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe. Cu acești bani, spune primarul Antal Árpád, bugetul local pe anul în curs va fi cel mai consistent din istoria orașului, fiind estimat de autorităţi la 160 de milioane de lei, cu aproape 40 de milioane mai mult decât anul trecut.

„Lucrăm deja la elaborarea bugetului local, după ce ieri Consiliul Județean a votat proiectul cu privire la sumele defalcate din TVA. Anul trecut în bugetul local au intrat două milioane de euro, bani europeni, iar în acest an această sumă va fi de cinci ori mai mare. Săptămâna viitoare voi purta discuții cu grupurile politice din Consiliul Local, apoi proiectul de buget va fi supus dezbaterii publice. Îi aștept pe cetățenii orașului să vină cu propuneri vizavi de buget, deși experiența anilor trecuți arată că prea puțini sunt cei care doresc să aibă un cuvânt de spus în această privință” – a declarat primarul.

La capitolul lucrări în 2014, Antal a spus că vor continua munca începută la stadionul mic din cartierul Simeria, precum și reabilitarea și modernizarea străzilor din oraș. De asemenea, municipalitatea dorește construirea unor locuri de parcare printre blocurile din oraș, și va continua și programul de reparare a treptelor din fața blocurilor, dar vor începe și lucrările de modernizare a cinematografului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.