ACTUALITATE 11 februarie 2014

200 de lei – dovadă de omenie

de Székely Emőke | 97 vizualizări

O femeie din Sfântu Gheorghe a găsit banii pierduţi de cântăreţul Marius Popa, pe care l-a căutat ca să-i returneze

Presa centrală a relatat zilele trecute povestea lui Marius Popa, românul căruia un maghiar i-a returnat 200 de lei găsiți pe stradă. Cu toate că povestea prezentată de unii are un iz etnic, cea care a găsit de fapt banii, o femeie din Sfântu Gheorghe, spune că a făcut ceea ce trebuia.

Membru fondator al trupei Popas Band, Marius Popa a postat pe Facebook o întâmplare petrecută săptămâna trecută, când a fost căutat de un bărbat care ținea morțiș să îi înapoieze un bon fiscal și suma de 200 de lei, bani pe care i-a pierdut la Sfântu Gheorghe. Marius Popa pierduse banii împreună cu un bon fiscal de la o benzinărie, această „fițuică” fiind și ghidul prin care cea care a găsit banii a dat de el. Am fost curioși să vedem partea cealaltă a poveștii, spusă de doamna care a găsit banii. Bărbatul din relatarea lui Marius Popa este ginerele femeii, cel care l-a căutat şi găsit de fapt pe păgubit.

Pierdusem 200 de lei, iar omul, de fapt, mă căutase ca să îmi returneze banii. Făcuse eforturi ca să dea de mine iar eu nu am aflat că nu mai aveam banii decât în momentul în care am vorbit cu el la telefon. Pe bonul de la benzinărie trecusem codul fiscal al firmei mele ca să îl decontez. Pe baza acestui cod, omul a intrat pe site-ul Registrului Comerțului unde a găsit numărul de contact de la contabilitate și așa a reușit să dea de mine. Uluitor! Omul a stat cu mine la telefon ca să mă ghideze până la soacra lui (lăsase banii acolo). Acolo mă întâmpinară doi bătrâni haioși și amabili care vorbeau, la rândul lor, foarte prost românește și care m-au invitat în casă zâmbitori. Nu mi-au dat banii până nu le-am demonstrat că știu de la ce stație Lukoil cumpărasem (Bușteni), când și ce produse. Am rămas foarte plăcut surprins din nou. Le-am lăsat recompensă 100 de lei pe care nu au vrut să o accepte. Am insistat și, până la urmă, m-am văzut nevoit să le las banii pe cuierul de la intrare. M-am simțit ca într-un roman suprarealist. Niște oameni străini făcuseră aproape imposibilul să returneze bani unui necunoscut. Știu, este normal (veți spune) însă nu am putut să nu mă bucur ca un copil” – spune Marius Popa pe pagina lui de Facebook.

Povestea a fost confirmată şi de cei care au găsit banii și apoi i-au returnat. Suma de 200 de lei a fost găsită de o femeie, care spune că a fost ajutată de ginerele ei pentru a face ceea ce ar trebui să facă oricine: un gest de omenie.

„Totul s-a întâmplat joia trecută în jurul orei 10 în fața Finanțelor din Sfântu Gheorghe. Am găsit suma de 200 de lei și un bon fiscal. Am stat un timp acolo, am așteptat să văd dacă vine cineva să caute banii. Apoi l-am sunat pe ginerele meu și i-am spus ce s-a întâmplat. Mi-a cerut codul fiscal de pe bon, și astfel a căutat firma domnului, a sunat la contabilitate, apoi când a văzut că nu ne contactează nimeni, a sunat din nou. Așa a vorbit într-un final cu proprietarul banilor, care a venit să îi ia” – povestește femeia.

Ea spune că nu s-a gândit nicio clipă să păstreze banii, iar gestul ei ar trebui să fie gestul oricui, indiferent de etnie sau alte criterii. „Eu sunt o femeie credincioasă, și credința m-a făcut să îl caut pe acest bărbat. Nu are nicio legătură cu etnia, orice om care crede în Dumnezeu ar trebui să facă la fel, nu văd nimic ieșit din comun în acest lucru, și nici nu vrea să fiu ridicată în slăvi pentru acest gest. Am acționat cum aș vrea să se poarte alții cu mine” – spune femeia, adăugând că nu dorește publicitate, așadar nu își dă numele.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.