19 candidaţi la programul de burse pentru studenţi
Hotelul Bodoc, imaginea prefectului sau romii din Őrkő, printre temele abordate de studenţi
La programul de burse pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi în ani terminali, deschis de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe şi în acest an, au fost depuse, până la data limită de 30 ianuarie a.c., 19 dosare. Dintre acestea 6 sunt pentru nivelul de licenţă, 9 masterat şi 4 pentru doctorat. Un singur candidat îşi desfăşoară studiile universitare la Sfântu Gheorghe, restul în Târgu Mureş, Bucureşti, Cluj Napoca sau Braşov.
Vor primi burse candidaţii care vor obţine minim 36 de puncte la concursul de dosare. Rezultatele concursului vor fi afişate vineri, 10 februarie a.c., pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe, www.sfantugheorgheinfo.ro. Contestaţiile se pot depune în perioada 10-13 februarie 2017.
Printre temele abordate de aplicanţi se găsesc, printre altele şi: „Povești de viață din Sfântu Gheorghe. Rolul Etnicității în viața indivizilor”, „Comunitatea Romă din cartierul Őrkő din Sfântu Gheorghe – Condiţii sociale şi proiecte de incluziune socială”, „Centru de inovare și turism cu cazare, conferințe și spa: 1. reabilitarea fostului Hotel Bodoc; 2. clădire nouă, Business Hotel”, „Transformarea unei stațiuni într-o destinație Ecoturistică. Studiu de Caz: Stațiunea Șugaș Băi”, „Consiliul Municipal și reamenajarea insulei Inima orașului”, „Imaginea prefectului Covasna în perioada 2012-2016” sau „Studiul parametric al deplasărilor la hale parter”.
Bursierii trebuie să îşi susţină teza în faţa Consiliului Local, în cadrul unei şedinţe organizate în acest scop, înainte de finalul anului în care au primit bursa.
Potrivit regulamentului programului, adoptat printr-o Hotărâre de Consiliu Local, „pentru a beneficia de una din categoriile de burse, candidaţii eligibili trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă domiciliul în municipiul Sfântu Gheorghe; să frecventeze cursuri universitare (de licenţă, master, doctorat), oriunde în lume, la o unitate de învăţământ superior recunoscută oficial de ţara respectivă; să nu fi împlinit vârsta de 35 ani la data depunerii dosarului de aplicare la programul de burse; să se afle în faza de pregătire a tezei de licenţă/masterat/doctorat în anul universitar aferent derulării programului de burse”.
Anul trecut 10 persoane au beneficiat de această bursă.
Numărul maxim de beneficiari este 25, iar bugetul total al programului este de 100 de mii de lei și se va oferi pentru maxim 25 de elevi, în funcție de următoarele categorii: studenți: 300 lei/4 luni; masteranzi: 500 lei/4 luni, doctoranzi: 1000 lei/4 luni.