ACTUALITATE 12 noiembrie 2020

19 amenzi în valoare de 12.000 lei pentru nerespectarea măsurilor anti-pandemie în vigoare

de Covasna Media | 934 vizualizări

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate pe raza județului Covasna, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Covasna, forțele de ordine au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, pe parcursul nopții, polițiștii din cadrul inspectoratului, jandarmii din cadrul I.J.J. Covasna și polițiștii locali au acționat în teren, verificând respectarea noilor măsuri instituite privind limitarea deplasării persoanelor în intervalul orar 23:00 – 05:00, pe toată raza județului Covasna.

Totodată, în cursul zilei de ieri, forțele de ordine au continuat executarea acțiunilor zilnice prin care s-a verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare în unități spitalicești, la domiciliu sau în locația declarată, modul în care societățile comerciale și persoanele fizice autorizate respectă interdicțiile impuse prin legislația în vigoare, precum și modul în care sunt respectate normele de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

În acest sens, fost verificare 22 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 19 mijloace de transport persoane și 31 de obiective, printre care restaurante, terase, precum și parcuri sau locuri de joacă.

În total, în perioada de referință, 887 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor, iar în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii și polițiștii locali au aplicat 19 sancțiuni contravenționale  cu o valoare totală de 12.000 de lei.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au continuat activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor legale în stațiile C.F, precum și pe trenurile de pasageri ce tranzitează județul.

Totodată, în cursul zilei de ieri, pe toată raza județului, polițiști rutieri împreună cu inspectori din cadrul I.S.C.T.R. Covasna, au continuat activitățile de verificare a legalității efectuării transportului de marfă și persoane si verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS COV 2, pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale, atât de către conducătorii autovehiculelor care transportă persoane, cât și de către pasageri. 

Polițiștii, jandarmii, pompierii, polițiștii locali și reprezentanții instituțiilor partenere implicate în lupta cu pandemia de COVID 19, sunt prezenți zilnic în teren, desfășurând astfel de misiuni pentru siguranța și sănătatea tuturor locuitorilor județului Covasna.

În acest sens, apelăm la responsabilitatea și spiritul civic de care suntem convinși că locuitorii județului Covasna dau dovadă și, având în vedere numărul de infectări cu virusul SARS COV 2 de pe raza județului, reiterăm importanța respectării măsurilor instituite pentru combaterea acestei pandemii.

(Sursa: Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.