Aproape 50 de tineri din Sfântu Gheorghe, absolvenți ai școlii de biciclete
Peste 330 de tineri din Sfântu Gheorghe au fost implicați în cel mai recent program dezvoltat de Asociația „Turul Madar”, „Tandem Bike Academy”. Dintre aceștia, 47 au luat parte la cursurile teoretice și practice ale școlii de biciclete, iar alți 284 de tineri au participat la acțiunea de promovare a ciclismului și a circulației în siguranță cu bicicleta pe drumuri publice, desfășurată în patru școli din Sfântu Gheorghe. De asemenea, pentru ca proiectul școlii de biciclete să devină realitate, 70 de voluntari au pus umărul la construirea poligonului pentru cursurile practice.
„În ultimele 18 luni, Asociația „Turul Madar” a dezvoltat un nou program sub numele „Tandem Bike Academy”. Scopul programului: educația rutieră și folosirea corectă a bicicletei pentru deplasarea în siguranță, precum și promovarea ciclismului. În cadrul programului au fost dezvoltate diferite materiale educative, cum ar fi o carte de educare pentru bicicliști și o mini broșură cu cele mai importante lucruri de știut când circulăm pe drum public cu bicicleta. În paralel s-a dezvoltat un grup de educatori, format din 10 persoane, care au rolul de a educa tinerii înscriși în program. Formarea acestor persoane, a fost realizată de către specialiști de la Academia Velo din Târgu Mureș. În cadrul programului s-a proiectat și un poligon pentru educarea bicicliștilor, prin reabilitarea unui teren de handbal. Au fost organizate trei acțiuni de curățare, unde au fost implicați în total 70 de voluntari. Vopsirea finală va fi realizată în cursul lunii iulie 2017”, arată un comunicat transmis de Asociația „Turul Madar” .
În ceea ce privește efectiv cursurile școlii de biciclete, coordonatorii programului au precizat că proiectul a inclus două etape. Prima dintre acestea a fost promovarea în patru școli din Sfântu Gheorghe a ciclismului și a circulației în siguranță cu bicicleta pe drumurile publice. La prezentări au participat 284 de tineri.
În cea de-a doua etapă, respectiv școala Bike Academy, 47 de tineri au fost pregătiți prin intermediul a patru ore de teorie, două ore de prim ajutor și șase ore de educație practică.
Programul „Tandem Bike Academy” s-a desfășurat în ultimele 18 luni. Finanțatorii principali ai programului au fost Ambasada Franței din România și Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. Printre parteneri s-au numărat Academia Velo din Târgu Mureș, Crucea Roșie Județul Covasna, Proiect Covasna S.A., Asociația „Sepsi Bike” și Asociația „Székelyek a magasban”.
„Mulțumim în special lectorilor care s-au implicat în dezvoltarea programului”, mai transmit coordonatorii programului.
O nouă sesiune a școlii de biciclete va debuta în toamnă. Tot atunci se va da startul și noilor înscrieri.