ACTUALITATE 4 decembrie 2013

1.000 de pachete cu ajutoare au fost abandonate de beneficiari

de Monica Vrânceanu | 88 vizualizări

Chiar dacă au trecut aproape trei luni de când Direcția pentru Asistență Comunitară (DAC) Sfântu Gheorghe a început distribuirea ajutoarelor alimentare venite de la Uniunea Europeană, acestea nu au fost ridicate în totalitate. Din cele peste 4.000 de persoane care au dreptul la ajutoare, peste 1.000 nu au ajuns să intre în posesia lor, alimentele așteptând în depozitul Direcţiei. Iar asta se întâmplă după ce, la vremea la care s-a început distribuirea, oamenii s-au călcat în picioare la propriu pentru a-și primi porția.

Directorul DAC, Tankó Vilmos, a declarat că după câteva prime zile în care angajații Direcției abia au făcut față solicitărilor de ajutoare, la depozitul din strada Crângului, unde au fost duse acestea, s-a lăsat liniștea. Acolo se află şi acum în jur de 1.000 de porții care-și așteaptă beneficiarii – șomeri, pensionari, persoane cu dizabilități și beneficiari de venit minim garantat.

„Vreau să fac apel către toți cei care sunt beneficiari de aceste ajutoare, să vină să le ridice până la finele anului, pentru a nu se ajunge în situația în care unele alimente să expire. Nu spun că alimentele expiră imediat, dar trebuie știut că au termene de garanție diferite, și ar fi păcat să se piardă”, a explicat Tankó.

În ceea ce privește modalitatea în care pot fi ridicate alimentele de către persoanele care au intrat în drepturi ulterior întocmirii listelor (iunie 2013), Tankó Vilmos a precizat că în colaborare cu instituțiile abilitate (AJOFM, Casa de Pensii), s-au întocmit liste suplimentare, așa că nu este nicio problemă și fiecare îndreptățit poate veni să-și revendice porția.

Mierea nu mai vine

În acest an, ajutorul alimentar de la Uniunea Europeană este compus din câte 18 kg de făină albă, 9 kg de mălai, 3 kg de zahăr, 6 litri de ulei de floarea soarelui, două cutii de legume și zacuscă și câteva cutii de conserve de carne. Ar fi trebuit să urmeze o nouă tranșă de câte două borcane de miere, însă se pare că aceasta nu va mai ajunge nicăieri în țară, din cauza unor probleme care nu au fost încă explicate oficial.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ileana.poteica, 5 decembrie 2013
am citit de kg distribuite si am o nelamurire de ce nu se da la fel in fiecare oras??? in covasna s-a distribuit 12kg faina ,2kg malai 4l ulei 1 cutie zacusca,2 cons. carnesi 2 kg zahar. diferenta citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.